fotó: pixabay.com

Mészáros Eszter győzött légpuskában

Mészáros Eszter győzött légpuskában

A tokiói induló Mészáros Eszter csütörtökön győzött női légpuskában az olimpia előtti utolsó nagy sportlövő-versenyen, az Eszéken zajló világkupán.

A 19. születésnapját jövő kedden ünneplő magyar tehetség a 91 sportolót felvonultató alapversenyben 628,3 kört ért el, és a hetedik helyen jutott be a nyolcas fináléba, melyben szinte végig kimagaslóan lőtt. A gödöllői puskásnak a döntő első öt lövése még nem sikerült a legjobban, 51 körrel a hatodik helyen állt, a folytatásban azonban szinte csak erős tízeseket lőtt, így tíz sorozat után a második volt, majd újabb két lövéssel később már az élen állt.

A fináléban Mészáros (250,6 kör) a szlovén Ziva Dvorsakkal (249,8 kör) vívott nagy csatát a győzelemért, melyet végül nyolc tizedkörös előnnyel szerzett meg.

A vk első versenynapján korábban a szintén tokiói induló Pekler Zalán negyedik, Péni István pedig 15. lett férfi légpuskában. A negyedik magyar ötkarikás szereplő, Major Veronika 580 körrel a harmadik helyen bejutott a női légpisztoly 16.15-kor kezdődő döntőjébe.

Kapcsolódó cikkek