fotó: pixabay.com

Háromszoros sikert könyvelhet el Péni István

Háromszoros sikert könyvelhet el Péni István

Harmadik ezüstérmét szerezte meg szerdán a magyar tehetség a sportlövők Újdelhiben zajló világkupaversenyén, miután második helyen zárta a kisöbű szabadpuska 3x40 lövéses összetett számát.

Az UTE Európa-bajnoka szombaton légpuskában, majd hétfőn a 10 méteres vegyescsapat versenyben Dénes Eszterrel közösen végzett a második helyen. Az már kedden eldőlt, hogy a “királyszámban”, összetettben is lesz esélye az éremre, mivel a komoly szélben megrendezett alapversenyből 1169 körös teljesítménnyel második helyen lépett tovább.

A másik két magyar közül a vb- és Eb-győztes, Pénihez hasonlóan tokiói kvótás Sidi Péter kifejezetten peches volt, mivel egyetlen körrel maradt le a fináléról és 1164 körös eredménnyel kilencedik lett. Pekler Zalán pedig 1161 körrel 12. pozícióban zárt.

A szerdai döntőben Péni stabilan lőtt és szinte végig a második-harmadik helyen állt, a “hajrában” pedig már úgy tűnt, bronzérmes lesz, az utolsó előtti sorozatban viszont sikerült megelőznie a dán Steffen Olsent, így a második pozícióba lépett fel. Az első helyre a végén már nem volt esélye, igaz, nem volt igazán messze a győzelemtől, mivel mindössze kilenc tizedkörrel kapott ki az indiai Aishwary Pratap Singh Tomartól (462,5 kör-461,6 kör).

“Bőven kiegyeztem volna a három ezüstéremmel a világkupa előtt. Az összetett számban a térdelő után a negyedik helyen álltam, ami már jót szokott jelenteni. Nekem ugyanis az álló testhelyzet az erősségem”

– értékelt a verseny után az UTE puskása a magyar szövetség tájékoztatása szerint.

“Az utolsó előtti lövésnél még öt tizeddel volt előttem a dán Olsen, így nagy tízest kellett lőnöm az ezüstéremhez, ami sikerült is. Az élmezőny nagy része itt volt Indiában, így le lehetett mérni, hogy hol is tartok”

– tette hozzá.

A 24 éves sportlövő azt is elmondta, hogy ezzel a második hellyel vélhetően összetettben is átveszi majd a vezetést a világranglistán, melyen jelenleg ebben a számban második, míg légpuskában az első. Ugyanakkor azt is jelezte, hogy a rangsorban elfoglalt pozíciójának azontúl nincs komolyabb jelentősége, hogy jó érzést jelent a számára.

Kapcsolódó cikkek