Magabiztosan nyert a Ferencváros

Magabiztosan nyert a Ferencváros

A címvédő és éllovas Ferencváros magabiztosan, 5-2-re legyőzte a vendég Paks együttesét a labdarúgó OTP Bank Liga 26. fordulójának vasárnapi játéknapján.

OTP Bank Liga, 26. forduló:

Ferencvárosi TC-Paksi FC 5-2 (1-1)

Groupama Aréna, zárt kapus, v.: Karakó
gólszerzők: Laidouni (22.), Uzuni  (49. – 11-esből), Mak (62.), Boli (76.), Baturina (89.), illetve Hahn (2. – 11-esből), Szendrei (87.)
sárga lap: Szabó B. (43.), Gévay (56.)

Ferencváros:
Dibusz – Lovrencsics, Blazic, Mmaee, Civic (Heister, 86.) – Laidouni, Somália – Zubkov (Mak, a szünetben), Nguen (Sigér, 78.), Uzuni (Gera D., 81.) – Boli (Baturina, 78.)

Paks:
Rácz – Lorentz (Bertus, 34.), Gévay (Szendrei, 75.), Tamás O. – Vági, Bognár I., Papp,  Szabó B. (Ádám, a szünetben), Szabó J. – Sajbán (Nagy R., 62.), Hahn (Kulcsár D., 62.)

A Paks büntetőből már a második percben megszerezte a vezetést – a góllövőlistát vezető Hahn volt eredményes -, majd védekezni kényszerült a lehetőségek sorát kidolgozó Ferencvárossal szemben. A házigazdák a 22. percben egyenlítettek – Civic beadását Laidouni fejelte a paksi kapuba -, majd támadásban maradtak, és több gólhelyzetet alakítottak ki. A vendégek lelkesen védekeztek, és néha még akciót is vezettek, így a hazai védősornak sem lehetett nyugta. A második félidőt a hazaiak kezdték büntetőből szerzett góllal Uzuni révén, majd visszavettek ugyan a tempóból, de a kicsit bátrabb paksiak egyik hibáját megkontrázva a 62. percben Mak találatával kettőre növelték az előnyüket. A Ferencváros átadta a kezdeményezést a Paksnak, amely nem tudott helyzetet kialakítani, előbbi viszont a végig nagy kedvvel játszó Boli egyéni megmozdulásából ismét eredményes volt. A hajrában gyors gólváltás történt, így maradt a háromgólos különbség. A Ferencváros immár 11 mérkőzése óta veretlen a bajnokságban, ezeken öt döntetlen mellett hatodszor nyert. A Paks vendégként nem javította szerény mérlegét a bajnoki idényben: két győzelem és öt döntetlen mellett hatodszor maradt alul idegenben.

Kapcsolódó cikkek