Idegenben is legyőzték a franciákat a magyar lányok

Idegenben is legyőzték a franciákat a magyar lányok

A magyar női röplabda-válogatott szombaton négy játszmában nyert Harnes-ban a házigazda francia csapat ellen az Európa-liga arany divíziójának harmadik fordulójában.
A belga Jan De Brandt irányította, két győzelemmel és egy vereséggel álló nemzeti együttes jövő szombaton Kaposváron fogadja a horvát csapatot.

Női Európa-liga, arany divízió, B csoport, 3. forduló:
Franciaország-Magyarország 1-3 (-19, -23, 19, -21)

Az állás:
1. Horvátország 8 pont,
2. Magyarország 6,
3. Ausztria 3,
4. Franciaország 1

A tavaly ezüstérmes, az augusztusi, részben budapesti rendezésű Európa-bajnokságra készülő magyar válogatott bő keretéből ezúttal Dégi Barbara, Miklai Zsanett, Pallag Ágnes és Pekárik Eszter maradt ki. A magyarok az első fordulóban 3-1-re nyertek a franciák ellen Nyíregyházán, a második körben ugyanilyen arányban kikaptak a horvátok vendégeként Varasdon. A nemzeti csapat a második találkozó után egyből Franciaországba utazott.

A magyarok magabiztos játékkal hozták az első szettet, majd a második felvonásban is elhúztak riválisuktól, akik ugyan feljöttek a végén, de a vendégek négy játszmalabdájukból a harmadikat értékesítették.

Jan De Brandt szinte a teljes csapatát lecserélte a második játszma után, ugyanis a két együttes – nem hivatalos felkészülési mérkőzésen – vasárnap is összecsap: azon a találkozón azok a röplabdázók kapnak majd lehetőséget, akik szombaton keveset játszottak. A franciák ezt kihasználva szépítettek, de a negyedik játszma újra a magyaroké lett.

Az El-ben három csoportban zajlanak a küzdelmek, a kvartettek első helyezettjei csatlakoznak a házigazda horvát válogatotthoz a június 21-22-i varasdi négyes döntőben. Amennyiben a B csoportot a horvát együttes nyeri, akkor a három csoport legjobb másodikja kerül még elődöntőbe.

A további program:
június 8.: Magyarország-Horvátország, Kaposvár 15.00
június 12.: Ausztria-Magyarország, Graz 17.55
június 15.: Magyarország-Ausztria, Nemzeti Közszolgálati Egyetem 15.00

Kapcsolódó cikkek