Az olimpia jegyében küzdöttek, zömmel az esélyesek győztek

Az olimpia jegyében küzdöttek, zömmel az esélyesek győztek

Többnyire az esélyesek sikerét hozta a karatésok idei felnőtt magyar bajnoksága, amelyet szombaton bonyolítottak le az újpesti Kellner Ferenc Sportközpontban.

A szövetség beszámolója szerint a 14 egyesület 62 sportolóját felvonultató viadal tétje a bajnoki címek eldöntésén túl a részvételi jog megszerzése is volt a májusi, horvátországi Európa-bajnokságra, illetve a júniusi, párizsi olimpiai kvalifikációs tornára, amely után teljessé válik az ötkarikás játékokon idén debütáló küzdősport tokiói szereplőinek mezőnye.

A járványügyi szabályok betartásával, nézők nélkül rendezett ob-n a nemzetközi eredményeik alapján már biztos Eb-résztvevőnek és párizsi indulónak számító “négyek”, vagyis Tadissi Martial (67 kg), Hárspataki Gábor (75 kg), Nagy Botond (férfi formagyakorlat) és Sterck Laura (női formagyakorlat) egyaránt magabiztosan nyerték kategóriájukat.

Küzdelemben a férfiaknál a nemzetközi olimpiai pontszerző versenysorozatban több érmes helyezést is szerzett Molnár Dániel nyújtotta a nap egyik legjobb teljesítményét, aki a nehézsúlyúaknál győzött. A 60 kilósoknál Kiss András, 84 kg-ban pedig Hidasi Tibor állhatott a dobogó felső fokára. A nőknél az 50 kg-osok mezőnyében Klement Kármen lett az első. Az 55 kilós súlycsoportban a sokszoros válogatott Molnár Réka ezúttal jobbnak bizonyult a tavalyi budapesti korosztályos Eb-n az U21-esek között aranyérmes Baranyi Zsófiánál. A 61 kilósok között a két évvel ezelőtt hazai környezetben junior Európa-bajnok Ilankovic Aleksandra győzött, míg 68 kg-ban a több évnyi kihagyást követően a versenyzéshez visszatért, korábban a kadétkorúak között világ- és Európa-bajnok Boussebaa Aicha szerezte meg az aranyérmet. Nehézsúlyban Pap Dorottya halászta el az elsőséget a rutinos, Eb-bronzérmes Bartha Nikola elől.

A csapatok versengésében formagyakorlatban a Vasas, illetve az MTK együttese örülhetett a bajnoki titulusnak, míg küzdelemben újpesti és MTK-s sikerek születtek.

Az éremtáblázaton az UTE végzett az élen az MTK és a Vasas előtt, míg az egyesületi pontversenyben az MTK, az UTE és a Vasas foglalta el az első három helyet.

Kapcsolódó cikkek