A székesfehérvári Futács Márkó (b) és a ferencvárosi Kenneth Otigba a labdarúgó OTP Bank Liga 21. fordulójában játszott a Ferencvárosi TC - MOL Fehérvár mérkõzésen a Groupama Arénában 2020. február 14-én, fotó: Szigetváry Zsolt/MTI

Újabb sikert könyvelhetnek el a Fradi-drukkerek

Újabb sikert könyvelhetnek el a Fradi-drukkerek

Az éllovas Ferencváros 1-0-ra legyőzte a vendég MOL Fehérvárt a labdarúgó OTP Bank Liga 21. fordulójának rangadóján szombaton, így nagy lépést tett a címvédés felé.

OTP Bank Liga, 21. forduló:

Ferencvárosi TC-MOL Fehérvár FC 1-0 (0-0)

Groupama Aréna, 15 271 néző, v.: Berke
gólszerző: Zubkov (51.)
sárga lap: Civic (12.), Boli (28.), Otigba (37.), illetve Elek (30.), Musliu (33.), Hodzic (56.), Hangya (64.), Futács (92.)
piros lap: Elek (87.)

Ferencváros:
Dibusz – Lovrencsics (Botka, 81.), Blazic, Otigba, Civic – Haratin, Sigér – Zubkov, Isael, Nguen (Varga R., 79.) – Boli (Frimpong, 86.)

Fehérvár:
Kovácsik – Hangya, Juhász R., Musliu, Stopira – Pátkai, Elek – Petrjak (Futács, 84.), Kovács I., Houri (Milanov, 75.) – Hodzic (Nikolics, 61.)

Nagy iramban kezdődött a találkozó, melyen tíz perc elteltével került mezőnyfölénybe a hazai együttes. A Fehérvár beszorult a saját térfelére, ritkán tudott támadást vezetni, és akkor is alig lépte át a felezővonalat.
A ferencvárosi Franck Boli (b), Isael da Silva Barbosa (b2), Ihor Ihorovics Haratyin (j2) és Lovrencsics Gergõ (j), valamint a székesfehérvári Ivan Petrjak a labdarúgó OTP Bank Liga 21. fordulójában játszott a Ferencvárosi TC – MOL Fehérvár mérkõzésen a Groupama Arénában 2020. február 14-én, fotó: Szigetváry Zsolt/MTI

Eközben a Ferencváros a lendületes – és kapufáig is jutó – Nguen, valamint a nagy kedvvel játszó Isael vezetésével állandó veszélyt jelentett és több helyzetet dolgozott ki. Kovácsiknak végig koncentrálnia kellett, háromszor pedig bravúrral avatkozott játékba a vendégek kapusa.

A szünet után gyorsan vezetéshez jutott a házigazda csapat – remek akció lezárásaként Zubkov a Juhász blokkjáról lecsorgó labdát két lépésről vágta a kapuba -, ennek eredményeként bátrabb játékot vállaltak fel a vendégek, és kijöttek a szorításból. A folytatás küzdelmes mezőnyjátékot hozott, mindkét oldalon sok szabálytalansággal.

A Fehérvárnak is volt bő 15 perce, amikor irányította a játékot, de a kapura nem jelentett veszélyt. A hajrában Varga Roland harcolt ki büntetőt – a szabálytalankodó Elek Ákost második sárga lappal kiállították -, de Isael tizenegyesét Kovácsik kivédte.

A székesfehérvári Futács Márkó (b) és a ferencvárosi Kenneth Otigba a labdarúgó OTP Bank Liga 21. fordulójában játszott a Ferencvárosi TC – MOL Fehérvár mérkõzésen a Groupama Arénában 2020. február 14-én, fotó: Szigetváry Zsolt/MTI
A két együttes a 100. bajnoki mérkőzését játszotta, a Ferencváros – 28 döntetlen és 26 vereség mellett – a 46. győzelmét aratta. A bajnokságban a Ferencváros veretlenségi sorozata 17 meccse tart, pályaválasztóként pedig 47 találkozón nem talált legyőzőre. A Fehérvár a bajnokságban először kapott ki vendégként a mostani idényben.

Kapcsolódó cikkek