Ő a legjobb mezőnyjátékos

Ő a legjobb mezőnyjátékos

A 2016/17-es kiíráshoz hasonlóan a legutóbbi szezonban is az olasz Davide Lanzafamét választották meg a legjobb mezőnyjátékosnak az OTP Bank Ligában a Hivatásos Labdarúgók Szervezetének (HLSZ) szavazásán.

A HLSZ hétfőn, az Új Hidegkuti Nándor Stadionban rendezett díjátadó ünnepségén elhangzott, hogy a hivatásos labdarúgók körében rendezett szavazáson hat férfi és két női kategóriára voksolhattak a futballisták, akik valamennyi esetben öt játékos közül választhattak. 

A jelölési listát olyan szakemberek állították össze, mint Nyilasi Tibor, Gellei Imre, Herczeg András, Szélesi Zoltán vagy Bognár György.

A leadott voksok alapján ismét Lanzafame teljesítménye volt a legmeggyőzőbb a játékosok körében Magyarországon. A nyáron a Budapest Honvédtól a Ferencvároshoz szerződött csatár éppen jelenlegi csapattársát, Varga Rolandot előzte meg a szavazáson, melyen Juhász Roland, a bajnok MOL Vidi FC csapatkapitánya végzett a harmadik helyen.

Két díj a címvédő székesfehérvári együtteshez került, ugyanis a szezon edzője Marko Nikolic, a kapusa pedig Kovácsik Ádám lett. A Honvédban nyújtott teljesítményével pedig nem csupán Lanzafame tűnt ki, hanem Gazdag Dániel is, aki az év 21 éven aluli labdarúgója elismerésnek örülhetett.

A legjobb külföldön játszó magyar, a válogatott első számú kapusa, Gulácsi Péter (RB Leipzig) volt a szavazók szerint.

Az év NB I-es csapatába mindössze három együttes ad futballistát: a bajnokcsapatból öt, a második Ferencvárosból négy, míg a bronzérmes Honvédból két játékos került be.

“Büszkék vagyunk, hogy immár 28. alkalommal adhatjuk át az előző szezon legjobbjait megillető díjakat. Örömmel tölt el, hogy ennyi évet megélt az a sorozat, melyben profi játékosok szavazhatnak játékostársaikra, edzőkre, vagyis a szakma szavaz magáról” – mondta Horváth Gábor, a HLSZ főtitkára.

A sajtónyilvános eseményen a díjak átadása mellett külön hangsúlyt kapott a pénteken első alkalommal sorra kerülő Futball Éjszakája országos rendezvény, amely a már nagy népszerűségnek örvendő Múzeumok Éjszakája és Színházak Éjszakája rendezvények mintájára jött létre, hogy népszerűsítse a sportágat.

“Ünnep a mai nap, hiszen most adjuk át a 2017/18-as idény legjobb játékosainak járó díjakat, de az igazi ünnep szeptember 7-én lesz, ugyanis akkor rendezzük meg első alkalommal a Futball Éjszakája országos programot” – mondta Borsi Dávid, a Futball Éjszakája alapítója, hozzátéve, hogy a kezdeményezéshez 21 csapat, köztük nyolc-nyolc élvonalbeli és másodosztályú klub csatlakozott, s a számos program közül megemlítette, hogy Gyirmóton edzőképzést tartanak szülőknek, Újpesten pedig Balajcza Szabolcs és Kabát Péter búcsúmeccsét rendezik meg.

A rendezvény központja az Új Hidegkuti Stadion lesz, ahol 18 órától MTK-FTC öregfiúk mérkőzést rendeznek, 20 órától pedig a régi színész-újságíró rangadók, a SZÚR-ok hagyományát felelevenítve színészek és más hírességek rúgnak labdába, mások mellett Eperjes Károly, Rudolf Péter és Istenes Bence.

A nap során a különböző helyszíneken például stadionlátogatások, büntetőrúgó-párbajok várják az érdeklődőket. A programokról az esemény honlapján tájékozódhatnak az érdeklődők.

A belépésre jogosító karszalagokat az első helyszínen kell megváltaniuk az érdeklődőknek, a díja gyerekeknek 100, felnőtteknek 500 forint.

A díjazottak:
  
A legjobb kapus:
Kovácsik Ádám (Videoton FC)

A legjobb mezőnyjátékos:
Davide Lanzafame (Budapest Honvéd)

A legjobb külföldön játszó magyar:
Gulácsi Péter (RB Leipzig)

A legjobb másodosztályban szereplő játékos:
Lencse László (MTK Budapest)

A legjobb U21-es játékos:
Gazdag Dániel (Budapesti Honvéd)

A legjobb edző:
Marko Nikolic (Videoton FC)

Fülöp Márton-díj (a szezon legszebb védése):
Gróf Dávid (Budapesti Honvéd) – 32. fordulóban a Videoton elleni mérkőzésen

A 2017/18-as szezon csapata:
Kovácsik (Videoton) – Miha Blazic (FTC), Juhász Roland (Videoton), Stopira (Videoton), Loic Nego (Videoton) – Gazdag Dániel (Honvéd), Fernando Gorriaran (FTC), Pátkai Máté (Videoton) – Böde Dániel (FTC), Davide Lanzafame (Honvéd), Varga Roland (FTC)

A legjobb női mezőnyjátékos:
Turányi Lilla (MTK Budapest)

A legjobb női kapus:
Szőcs Réka (MTK Hungária)

Kapcsolódó cikkek