fotó: pixabay.com

Nikolics Nemanja: nekem is hirtelen volt a döntés

Nikolics Nemanja: nekem is hirtelen volt a döntés

Nikolics Nemanja a nyáron szerette volna alaposan megfontolni klubváltását, végül mégis hirtelen kellett döntést hoznia, amikor hét közben a török másodosztályban újonc Pendikspor labdarúgócsapatához igazolt.
A 42-szeres magyar válogatott támadó a közmédiának elmondta: alighanem több embert meglepett a döntésével.

A MOL Fehérvárt elhagyó futballista kiemelte, a nyáron sokat mérlegelt a folytatást illetően, mert nem akarta elsietni a végső döntést. Hozzátette, 34 és fél évesen előbb meg akarta várni, milyen lehetőségei vannak. Ennek következtében “több ajánlat került az asztalra”, abból válogattak menedzserével, ő pedig több edzővel, sportigazgatóval egyeztetett. Az augusztus eleje azonban “csendes” volt, nem konkretizálódott semmi, miközben a napok meg teltek, múltak.

“Az ügynököm aztán Ugrai Rolanddal volt Isztambulban, amikor aláírtak a Pendiksporhoz, és akkor azzal hívott fel, hogy befutott egy másik ajánlat, méghozzá ettől a csapattól. Nekem is hirtelen volt a dolog, nem tudtam sokat gondolkodni, gyorsan bele kellett vágjak valamibe”

– mondta, hozzátette, új klubjának rutinos a kerete, a legtöbb játékos jelentős élvonalbeli és/vagy másodosztálybeli tapasztalattal is rendelkezik.

“Mindig is szerettem a kihívásokat, számomra pedig ez egy jó kihívás: vagyunk-e annyira ambiciózusak, hogy megcélozzuk a feljutást az élvonalba”

– nyilatkozta, kiemelte, biztosan nem lesz egyszerű ezt véghezvinni, az elnök két-három évet adott ennek teljesítésére.

Nikolics közölte, a török másodosztály küzdelmei hét végén kezdődnek, csapata hétfőn lép pályára először. Tudomása szerint a papírjai rendben vannak, ha az edző úgy gondolja, akár már játszhatna is. Kiemelte, minden tőle telhetőt elkövet majd, hogy a legjobbját nyújtsa, viszont eddig az idő rövidsége miatt csupán kétszer edzhetett a csapattal, és bár egészséges, fizikailag rendben érzi magát, az előző két hónapban kizárólag egyéni edzéseket végzett.

Kapcsolódó cikkek