Győzelmet vár mindkét szövetségi kapitány

Győzelmet vár mindkét szövetségi kapitány

A röplabda Európa-liga arany divíziójában szereplő női és az ezüst divízióban játszó férfi válogatott szövetségi kapitánya is győzelmet vár a következő mérkőzéseken, a nők Horvátországot, a férfiak Görögországot fogadják a Kaposvár Arénában szombaton.

Jan De Brandt, a két győzelemmel és egy vereséggel álló női válogatott belga szövetségi kapitánya azt mondta, hogy az eddig felépített terv működik.

“Rotálom a csapatot, olykor a teljes csapatot lecserélem, igyekszem mindenkinek játéklehetőséget biztosítani”-

jegyezte meg, majd hozzátette, hogy ez a franciák ellen működött, a horvátok ellen kevésbé, de szombaton minden esély megvan a visszavágásra. A szövetségi kapitány hangsúlyozta,

meg kell mutatni Horvátországnak, hogy Magyarországon nincs esélye.

Miklai Zsanett, a válogatott tagja kemény mérkőzésre számít.

“A horvát jó csapat, de nincs lehetetlen, s ha összeáll a játékunk minden egyes eleme, győzhetünk”

– fogalmazott.

A játékos a közelgő Európa-bajnokságról úgy vélekedett, a válogatott minden játékosa a következő meccsre koncentrál és igyekszik minden nap maximális teljesítményt nyújtani. Kaposváron 18 játékos készül, közülük négyen kiesnek a keret szűkítésekor.

Bogdan Tanase, a két vereséggel és egy győzelemmel álló férfiak szövetségi kapitánya azt mondta: a válogatott tagjai remek dolgokra képesek, tudnak meglepetést szerezni szurkolóknak, ahogy azt meg is mutatták Bosznia-Hercegovina ellen.

“Jó a hangulat a csapatnál és pozitívan tekintek a jövőbe”

– jegyezte meg. Kitért rá, hogy a férfi keretben sok kaposvári játékos van, ezért bizonyára sokan lesznek kíváncsiak a férfiak meccsére is, amely lehetőséget ad a csapat további építkezésére.

Bozóki Bence válogatott játékos kiemelte, hogy a csapat a szívét-lelkét kiteszi az edzéseken, reméli, hogy sikerül meglepetést okozniuk a görögöknek. Borhi Zsombor, Kaposvár alpolgármestere hangsúlyozta: a két válogatott röplabdamérkőzés lesz az első hivatalos sportesemény a közelmúltban átadott Kaposvár Arénában, amelyet más sportlétesítményekhez hasonlóan azért épültek, épülnek a városban, hogy jobb körülményeket teremtsenek sportolóknak és szurkolóknak.

Orosz Ferenc, a Magyar Röplabda Szövetség elnökségi tagja, az 1. MCM-Diamant Kaposvári Női Röplabda Club ügyvezető elnöke emlékeztetett, hogy Kaposvár a magyar röplabda egyik fellegvára. A somogyi megyeszékhely az egyetlen vidéki város, ahol élvonalbeli férfi és női csapat is van, az igazolt játékosok száma pedig mintegy 320.

Kapcsolódó cikkek