Győzelemmel zárta az évet a Fradi

Győzelemmel zárta az évet a Fradi

A címvédő Ferencváros legyőzte vendégként a Diósgyőrt vasárnap a labdarúgó OTP Bank Liga 16. fordulójában.
A bajnokság idei utolsó mérkőzésén – a két csapat 100. egymás elleni élvonalbeli összecsapásán – egy szabadrúgásgól döntött.

A fővárosi csapat, amely csütörtökön razgradi döntetlennel búcsúzott az Európa-ligától, sorozatban hatodszor nyert a DVTK ellen, és úgy mehet el a második helyezett MOL Fehérvárral szemben négypontos előnnyel a téli szünetre, hogy egy mérkőzéssel kevesebbet játszott.

OTP Bank Liga, 16. forduló:

Diósgyőri VTK-Ferencvárosi TC 0-1 (0-1)

Diósgyőr, 8311 néző, v.: Farkas
gólszerző: Zubkov (15.)
sárga lap: Iszlai (75.), illetve Isael (22.), Sigér (45.), Szihnyevics (82.), Blazic (84.), Civic (95.)

Diósgyőr:
Danilovic – Sesztakov, Polgár, Brkovic, Tamás M. – Iszlai, Vági (Tabakovic, 71.) – Hasani, Rui Pedro, Korbély (Bacsa, 61.) – Ivanovszki (Prosser, 76.)

Ferencváros:
Dibusz – Lovrencsics (Botka, 64.), Blazic, Frimpong, Civic – Sigér, Haratyin – Zubkov, Skvarka (Ihnatyenko, 77.), Isael (Nguen, 64.) – Szihnyevics

Az első pillanatokban kirajzolódott a félidőre jellemző játék képe, a Ferencváros azonnal támadásokat vezetett, a Diósgyőr pedig védekezésre rendezkedett be.

A hazaiak jó darabig nem igazán tudtak eljutni ellenfelük kapujáig, amiben az is szerepet játszott, hogy időnként nem volt kinek előre passzolni a megszerzett labdát, mivel néha mind a tíz diósgyőri mezőnyjátékos a saját kapuja közelében helyezkedett. Az FTC a betömörülő védelem ellen szabadrúgásból szerzett vezetést az első negyedóra végén, majd továbbra is aktív maradt, birtokolta a labdát, és jó pár lövést küldött a DVTK kapujára. Az első hazai próbálkozásra a 35. percig kellet várni.

Szünet után “kiderült”, hogy a Diósgyőr is tud nyomást gyakorolni ellenfelére, a hazai csapat jóval többet vállat fel támadásszervezésben és mezőnyfölénybe is került.

A Ferencvárosnak lényegesen több dolga akadt védekezésben, nehezebben hozta ki a labdát, ezzel együtt komoly gólhelyzet nem alakult ki a kapuja előtt. A mérkőzést a vendégek kapusa, Dibusz Dénes fejkötéssel fejezte be, mert összefejelt Rui Pedróval és felszakadt a szemöldöke. A DVTK nagy energiát mozgósított és az első félideinél jóval bátrabban futballozott a második 45 percben, de nem volt elég hatékony, a Ferencváros pedig taktikusan őrizte az eredményt.

Kapcsolódó cikkek