fotó: pixabay.com

Ismer olyat, aki megfestené a megtakarítását?

Ismer olyat, aki megfestené a megtakarítását?

A fiatalok pénzügyi tudatosságának erősítése jegyében idén ötödik alkalommal hirdeti meg Mesterecset rajzpályázatát a Magyar Államkincstár.

A korábbiakhoz képest újdonság, hogy a hagyományos képzőművészeti technikákkal készült rajzok és festmények mellett már digitális pályaművek is benyújthatóak. Ezúttal a megtakarítások fontossága, a környezetvédelem és az állatvédelem témáihoz kapcsolódó alkotásokkal lehet jelentkezni, melynek határideje április 30. Az évente meghirdetett pályázat legfontosabb célja, hogy “a művészeti alkotás eszközével segítse elő a pénzügyi tudatosság kialakítását a fiatalok körében”.

Ezáltal játékos és kreatív formában nyílik lehetőség a későbbiekben alapvetőnek számító gazdálkodási döntések megismertetésére.

Az idei pályázatban a takarékoskodás fogalma összekapcsolódik a környezetvédelem témájával, a felhívás mottója pedig

“takarékoskodni, tudatosan gondolkodni egy szebb környezetért és a környezet megóvása érdekében is érdemes.”

A szakmai zsűri értékelése mellett ebben az évben egy új kategóriában, Kincstár Dolgozói Különdíjban is részesülhetnek a pályázatot benyújtók, amelyet az államkincstár munkatársainak szavazatai alapján ítélnek oda. A pályázaton 5-18 éves korig lehet részt venni. A pályamunkákat a Spórolok az állatokért, Megtakarítás egy szebb környezetért és Pénzügyek a környezet védelméért című témákban várják.

Az alkotásokat elektronikus formában lehet benyújtani ezen a weboldalon keresztül, ahol minden, a pályázattal kapcsolatos további információ megtalálható.

A díjazottak 50 000 – 150 000 forint értékű utalványban részesülnek.

A nyertes műveket a Kincstár a Mesterecset pályázat Facebook és Instagram oldalán is publikálja.

Kapcsolódó cikkek