Ehhez pályázik támogatásra Magyarország

Ehhez pályázik támogatásra Magyarország

Két nemzetközi jelentőségű vasúti hálózatbővítés előkészítésének folytatásához pályázik 2,8 milliárd forint támogatásra az Európai Hálózatfinanszírozási Eszköz (CEF) forrásaiból Magyarország. Ezt közölte az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) vasárnap az MTI-vel.
A közlemény szerint a támogatást a Budapest-Varsó nagysebességű vasút magyarországi szakasza és a Kelenföld és a Nyugati pályaudvar között tervezett új vasúti összeköttetés környezetvédelmi munkarészeire fordítanák.

A közép-európai fővárosokat környezetkímélő módon összekapcsoló nagysebességű vasúti kapcsolat létrehozásáról már készül a megvalósíthatósági tanulmány. A létrejövő infrastruktúra kényelmes, gyors, egyéb közlekedési módokkal versenyképes összeköttetést teremthet Budapest, Pozsony, Prága és Varsó között, bekapcsolná a térséget a nyugat-európai gyorsvasúti hálózatba – írták.

“A pályázatokat március végéig lehet benyújtani, a mintegy 290 millió eurónyi ‘visszahulló forrás’ odaítéléséről nyáron dönthetnek az Európai Bizottság és a tagállamok képviselői”

– tudatta az ITM.

Kapcsolódó cikkek