Toroczkai László, fotó: Polyák Attila/ORIGO (archív)

Toroczkai László: nemzetbiztonsági kockázatot jelenthet a Dikh TV

Toroczkai László: nemzetbiztonsági kockázatot jelenthet a Dikh TV

A Mi Hazánk szerint nemzetbiztonsági kockázatot jelenthet Magyarország első országos cigány televíziója, mivel a működésével a "magyarság és a cigányság egymás ellen uszítását szolgálhatja".
Az ellenzéki politikus sajtótájékoztatón közölte, akár parlamenti vizsgálóbizottság felállítását is kezdeményezik, például annak tisztázására, hogy az új televízió finanszírozói mögött nem találhatók-e más államok.

Toroczkai László hangsúlyozta, számításaik szerint több száz millió forintba kerülhet a Dikh TV beindítása és reklámozása, és felmerül a kérdés, kik finanszírozzák azt. Elmondta, a céginformációs adatokból úgy látják, egy Romániából érkezett üzletember áll tulajdonosként a tv mögött, ezért meg kell vizsgálni, hogy román állami pénzeket is fordítottak-e a televízióra.

A Mi Hazánk elnöke kiemelte továbbá, a Dikh TV működése azért is komoly feszültségekhez vezethet, mert eddigi internetes műsoraiban visszatérő elem volt a “magyarellenes rasszizmus”, és nem lehet tudni, hogy a jövőben nem jeleníti-e meg az Opre Roma párt szeparatista törekvéseit, vagyis egy önálló cigány tartomány létrehozásának igényét.

Kapcsolódó cikkek