Toroczkai László, fotó: Polyák Attila/ORIGO (archív)

Újra Toroczkai László a Mi Hazánk elnöke

Újra Toroczkai László a Mi Hazánk elnöke

Egyhangú szavazással újra Toroczkai Lászlót választották a Mi Hazánk Mozgalom elnökévé a küldöttek a párt szombati, Budapesten megtartott tisztújító kongresszusán.

A régi-új elnök a tanácskozás szünetében megtartott sajtótájékoztatón elmondta, hogy a küldöttek megfelelőnek ítélték a párt eddigi politikai irányvonalát. Azt, hogy a Mi Hazánk sem az egyesült balliberális tömbhöz, sem a Fidesz körüli erőközponthoz nem akar tartozni.

Ezekkel szemben, olyan magyar nemzetgazdaságot kívánnak építeni, amiből nem a külföldiek, illetve nem az oligarchák, hanem a magyar nép tud profitálni – tette hozzá a politikus.

Elmondta: a küldöttek ugyancsak támogatták, hogy a párt továbbra is határozottan lépjen fel, ahogy fogalmazott, a nemzetközi háttérerők körében támogatott erőszakos, deviáns homoszexuális propaganda ellen. Annál is inkább – folytatta -, mert mára Magyarországon oda jutott ez a propaganda, hogy közintézmények, polgármesteri hivatalok homlokzatára is kitűzik ennek a “sátáni csoportnak” a jelképét. Úgy vélekedett, hogy a Fidesz ahelyett, hogy fellépne a propaganda ellen, “álnemzeti pártként” a megalkuvást választotta.

“Ennek nyomán pedig az ’50-es éveket idéző vegzatúra’ érte a szivárványos zászlókat eltávolító Novák Elődöt, a mozgalom alelnökét”

– fűzte hozzá.

Ebben a helyzetben a párt népszavazást kezdeményez annak érdekében, hogy tilossá váljon a homoszexuális propaganda az oktatási intézményekben.

Ugyancsak így tiltanák be az “erőszakos csoport” jelképének kitűzését a közintézményekre.

Arról is beszámolt, hogy a kongresszuson megválasztották azt az elnökséget, amely a 2022-es választásokra vezeti a pártot. Újra alelnökké választották Dúró Dórát és Novák Elődöt. Alelnökké választották még a párt miskolci képviselőjét Pakusza Zoltánt, Apáti István országgyűlési képviselőt, és Dócs Dávidot, Cserháthaláp polgármesterét. Hozzátette, hogy újra a párt elnökhelyettesi tisztségére kívánja jelölni Dúró Dórát.

Kapcsolódó cikkek