Párbeszéd: vonják vissza az erdőgyilkos kormányrendeletet

Párbeszéd: vonják vissza az erdőgyilkos kormányrendeletet

Az "erdőgyilkos kormányrendelet" visszavonását sürgette pénteki online sajtótájékoztatóján Szabó Rebeka, a Párbeszéd társelnöke, a párt országgyűlési képviselője.

Az ombudsmanhoz, az Európai Bizottsághoz és a környezetvédelmi biztoshoz fordulnak, utóbbihoz azért, mert Natura 2000-es területeket is érint a döntés. Az ellenzéki politikus azt szorgalmazta, töröljék el “a szélenergia tilalmát”, a napelemekre és a hőszivattyúkra kivetettt adót, adjanak az embereknek vissza nem térítendő támogatást hőszivattyús rendszerek kiépítésére. Sürgette, hogy telepítsenek hőszivattyúkat az iskolák ellátására, ahelyett, hogy a fafűtésre állítják át ezeket a rendszereket.

“Nagyon fontos, hogy a kormány csak olyan intézkedéseket hozzon, amelyek figyelemmel van a klímaválságra, és segítenek ennek káros hatásait megelőzni”

– fogalmazott az ellenzéki politikus.

Szabó Rebeka katasztrofálisnak nevezte a Magyarországon az aszály, az éghajlat- és az energiaválság miatt kialakult helyzetet, annak a véleményének adva hangot, hogy az utóbbiban kiemelt szerepe van a kormányzatnak. Szerinte ugyanis – miután elhitette, hogy mindent megtett az energiafüggetlenség érdekében – a kormányzat most az emberekkel akarja megfizettetni a “rezsihazugság” árát.

Kapcsolódó cikkek