Orbán Viktor rendkívüli bejelentésben közölte, hogy a kormány nemzeti konzultációt indít a gyermekek védelméről, fotó: Facebook

Orbán Viktor: meg kell védeni az adórendszert

Orbán Viktor: meg kell védeni az adórendszert

Meg kell védeni az adórendszert, mert annak eredményeként állnak rendelkezésre a források a fejlesztésekre. Erről beszélt a miniszterelnök csütörtökön Siófokon.

A kormányfő az Aktív Magyarország Korszaknyitó Konferencia 2021 elnevezésű rendezvényen tartott beszédében kiemelte: ahhoz, hogy fejlesztések legyenek, zakatoló gazdaságra van szükség, amely nem elnyeli, hanem megtermeli a pénzt.

“Sok oka van annak, hogy zakatol a gazdaság, de fontos, hogy ne engedjék, hogy szétbarmolják a nehezen fölépített, működő magyar gazdasági rendszert”

– fogalmazott.

“Ennek a gazdasági rendszernek a szíve az adórendszer, ha nem ez lenne Magyarországon, a gazdaság teljesítménye jelentős mértékben csökkenne és a fejlesztésekre fordítható források is csökkennének”

– mondta, majd kifejtette: sok mindent csináltak az elmúlt 12 évben, de különösen sokat az elmúlt két esztendőben, amióta az aktív Magyarországért felelős kormánybiztosság működik.

“Ez egy gazdátlan terület volt a magyar politikatörténet ’45 utáni korszakát tekintve, mert a politika állandóan nagy dolgokat keres, és azokat a kis dolgokat, amelyektől az élet igazán élhetővé válik, elhanyagolja”

– mutatott rá

Közölte, ha vannak civil szervezetek, akkor jönnek igények, szempontok a politikai döntéshozás felé, és ha van egy csatorna, ahol összefoglalják ezeket a javaslatokat, akkor könnyen lehet, hogy kormányzati döntés lesz ezekből a javaslatokból.

“Úgy tűnik, ahhoz képest, hogy milyen akadályokat kellett legyűrni, nagyon komoly eredményeket sikerült elérni ezen a területen”

– mondta Orbán Viktor, majd arról beszélt, hogy ez a terület most már nem gazdátlan, van egy intézményrendszer, és jó lenne, ha lennének javaslatok arról, hogy ezt hogyan fejlesszék tovább.

“Fontos az is, hogy legyenek konkrét tervek, így az alkupozíciója is erős lesz a területnek”

– tette hozzá.

A kormányfő szerint ugyancsak fontos a pénz, amelyet a gazdaság megtermel, és az adórendszer, amely ennek a gazdaságnak a szíve.

Orbán Viktor arról is beszélt, hogy az dönti el a nemzetek jövőjét, melyik ország és melyik közösség szereti jobban a hazáját. A hazaszeretet alapja kétfajta ismeret: az ország- és a nemzetismeret.
Mindkettő erősítése növeli a hazaszeretetet és ez határozza meg a következő 10-20 évben, hogy milyen mértékben lesznek a magyarok nyertesei a nemzetek versenyének – tette hozzá, majd arról beszélt, hogy ez legalább olyan fontos, vagy talán fontosabb, mint a pénz és a gazdasági erő, “a jövő ezen fordul majd meg”. Az érzelmi tényezők lesznek döntők a következő évtizedekben a nemzetek közötti versenyfutásban, és ahol a haza, a közösség iránti elkötelezettség erősebb, ott több és sokkal jobb dolgok fognak megvalósulni – közölte, majd megjegyezte, hogy nem lehet alábecsülni a jelentőségét ennek a gondolkodásmódnak, mert a kommunizmus megdöntéséhez szükséges érzelmeket tekintélyes részben éppen a hazaszeretet váltotta ki.

Kapcsolódó cikkek