fotó: Sikeradó

Orbán Viktor: fel fogjuk számolni a szegénységet Magyarországon

Orbán Viktor: fel fogjuk számolni a szegénységet Magyarországon

Nekünk nem az jelenti a győzelmet, ha a pártunk nyer, nekünk az jelenti a győzelmet, ha az országunk nyer. Ezt mondta Orbán Viktor miniszterelnök vasárnap Budapesten, a Várkert Bazárban tartott hagyományos évértékelő beszédében. Emellett hétpontos családvédelmi akciótervet jelentett be.

A kormányfő kijelentette, Magyarország az a hely, ahol mindenkinek jó lesz magyarnak lenni, és lépésről lépésre, kitartó munkával

“fel fogjuk számolni a szegénységet Magyarországon”.

Úgy fogalmazott:

“Ulti ellen ásszal, szegénység ellen munkával.”

Mindenkinek lesz munkája, otthona, minden gyermeknek lesz bölcsőde, óvoda, iskola, étkezés és tankönyv, lesz támogatás a fiataloknak, és jut mindenkinek tisztes idős kor is – sorolta Orbán Viktor.

A Várkert Bazárban tartott évértékelő beszédében a kormányfő kiemelte,

mély összefüggés van a politika és gazdaság között, az eredmények sosem a vakszerencsének köszönhetők.

Felidézte: 2009-ben, a baloldali kormányzás vége felé közös vagyonunkat, tartalékainkat és a jövő lehetőségeit is felélték. Azt mondta, Magyarországnak nemcsak válságkezelő csomagokra, hanem teljes megújulásra, új irányra van szüksége.

“Ma a házasságkötések száma nő, a csecsemőhalandóság csökkent, a foglalkoztatás 55-ről 70-százalékra nőtt, a munkanélküliséget az egyharmadára vágták, a jövedelmeket folyamatosan növelik, a minimálbért több mint duplájára emelték”

– sorolta.

Orbán Viktor kijelentette, 10 év közös munkájának eredményeként a magyarok ismét hisznek a jövőjükben.

A miniszterelnök hangsúlyozta:

“Magyarországon megtörténhetett a szocialisták és a szélsőjobb koalíciója, és ez maga a politikai pornográfia”.

A kormányfő kiemelte, azt kell hallanunk, hogy a zsidó származású képviselők listázása nem jelent antiszemitizmust, és aki ezt mondja, még főpolgármester akar lenni,

“ahelyett, hogy csendben elkullogna a kertek alatt. Erre csak annyit mondhatunk: szégyen!”

– fogalmazott.

Nemzeti büszkeségünknek gazdasági alapja is van – jelentette ki.

A kormányfő hangsúlyozta, Magyarország a népességét tekintve a 88. helyen áll a világ országai között, de a 34. legtöbbet exportáló ország. A nemzeti büszkeségnek gazdasági alapja is van, hiszen a magyar mérnökök és munkások teljesítménye 54 hellyel előrébb sorolja az országot.

Véleménye szerint vannak válaszaink arra, ha a világgazdaság lassul, és nem adjuk fel azt a tervünket, hogy a magyar gazdaság növekedése minden évben legalább 2 százalékkal meghaladja az EU átlagát.

“A legnagyobb eredményeink még hátravannak, csak most lendültünk bele”

– tette hozzá.

Orbán Viktor szerint nincs ebben túlzás, a gazdasági tények azt mutatják, hogy Magyarország a magasan jegyzett, tiszteletet érdemlő és nagyszerű teljesítményre képes emberek országa.

Az új internacionalizmus fellegvárának Brüsszelt, eszközének pedig a bevándorlást nevezte meg Orbán Viktor.  A kormányfő szerint megint vannak, akik

nemzetek nélküli világot, nyílt társadalmat akarnak, nemzetek feletti világkormányt “eszkábálnak”, és ma is külföldről irányítják őket.

Orbán Viktor arról is beszélt, hogy a bevándorlóországokban keresztény-muszlim világ jön létre folyamatosan zsugorodó keresztény aránnyal. Azonban “nekünk, közép-európaiaknak még megvan a saját jövőnk” – hangsúlyozta.

A miniszterelnök hétpontos családvédelmi akciótervet jelentett be a vasárnap Budapesten tartott évértékelő beszédében. A kormányfő kijelentette:

“ez a magyarok válasza és nem a bevándorlás”.

Kifejtette, minden 40 év alatti nő az első házasságakor 10 millió forint kedvezményes kölcsönben részesülhet. Bővítik a családi otthonteremtési kedvezmény (csok) kedvezményes hitelét, amelyet két vagy több gyermek esetén használt lakások vásárlására is lehet fordítani.

Már a második gyermeknél 1 millió forintot átvállalnak a nagycsaládosok jelzáloghiteléből.

Azok a nők, akik legalább négy gyermeket szültek és neveltek, életük végéig mentesülnek a személyi jövedelemadó fizetése alól. Elindítják a nagycsaládosok autóvásárlási programját, legalább három gyermeknél a legalább hétszemélyes új autó vásárlásához 2,5 millió forint vissza nem térítendő támogatást adnak autóvásárlásra. Megvalósítják a teljes bölcsődei ellátást, 21 000 új férőhelyet hoznak létre 3 év alatt. Bevezetik a nagyszülői gyedet (gyermekgondozási díjat), így a nagyszülők is maradhatnak gyeden a szülők helyett – sorolta a miniszterelnök.

Magyarország mindenek előtt, a Jóisten mindannyiunk fölött – hangoztatta Orbán Viktor.

“Az igazi nagy utazás még vár a magyarokra, és a legnagyobb győzelmek még csak most jönnek”

– fogalmazott a kormányfő.

Beszédében bejelentette a középiskolai nyelvoktatás korszerűsítését, közölve, minden középiskolás a 9. és a 11. tanév nyarán kéthetes külföldi nyelvtanfolyamon vehet részt a kormány költségén. Beszámolt továbbá arról, hogy a kormány döntése értelmében 700 milliárd forintot fordítanak egészségügyi fejlesztésekre, ideértve a budapesti centrumkórházak megépítését is.

 

Kapcsolódó cikkek