Orbán Viktor miniszterelnök interjút ad a Jó reggelt, Magyarország! címû mûsorban a Kossuth rádió stúdiójában 2018. december 7-én, fotó: Szigetváry Zsolt/MTI (archív)

Orbán Viktor: senki nem alkalmazhat erőszakot, nem vandálkodhat

Orbán Viktor: senki nem alkalmazhat erőszakot, nem vandálkodhat

A politikai véleménynyilvánítást és a vandalizmust el kell választani egymástól. Erről beszélt a miniszterelnök péntek reggel a Kossuth Rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában a kormányellenes tüntetésekre utalva.

A Munka törvénykönyvének módosítása ellen tiltakozók egy részét, a legagresszívabbakat és legaktívabbakat Soros György fizeti – mondta Orbán Viktor. A kormányfő hozzátette, hogy nemzetközi hálózatok is mozognak a háttérben.

“Senkit sem lehet túlmunkára kötelezni, ezt a Munka törvénykönyvének módosítása is világosan tiltja, aki mást állít, az hazudik”

– fogalmazott.

A kormányfő azt mondta, a dolgozókat leginkább nem a munkaügyi szabályok védik, hanem az olyan gazdaságpolitika, amelyben szükség van rájuk. Az eddigi törvény “buta korlátozásokat” állított azok elé, akik többet akartak keresni, és többet is dolgoztak volna ezért – tette hozzá a miniszterelnök.

Kapcsolódó cikkek