Novák Előd: politikai hullarablás zajlik a Jobbikban

Novák Előd: politikai hullarablás zajlik a Jobbikban

Így fogalmazott a Mi Hazánk alelnöke és országgyűlési képviselője szerdán az M1 aktuális csatornán.

Novák Elődöt annak kapcsán kérdezték, hogy kedden az Országgyűlésben “parizeus” feliratú, Jakab Péterre mutató táblát tartott a Jobbik frakcióvezetőjének felszólalása alatt. Az egykor a Jobbikban politizáló Novák Előd elmondta, hogy nem asztisztálhat “biodíszletként” Jakab Péter “ámokfutásaihoz”, és tiltakoznia kell azon “álszent, farizeus” politikával szemben, amelynek keretében Jakab Péter folyamatosan a “nép szegénylegényének” próbálja beállítani magát, miközben több mint 2,6 millió forintos havi fizetést kap az egyéb juttatásokon felül.

Úgy fogalmazott, fájó látni, hogy politikai hullarablás zajlik a Jobbik “megmaradt tetemén”. Álláspontja szerint a pártban mindenfajta politikai elvszerűséget nélkülözve marakodnak a Jobbiknak járó párttámogatáson.

Novák Előd azt mondta, a Jobbik “köpönyegforgatásával szemben” a Mi Hazánk konstruktív, értékalapú politikát kíván folytatni. Erre példaként hozta törekvésüket a rendszerváltás előtti ügynöklisták nyilvánosságra hozatalára, “a kommunista luxusnyugdíjak” megvonására vonatkozóan. Karácsony Gergely főpolgármesternek az ellenzéki összefogás választási teljesítményét bíráló szavaira reagálva Novák Előd úgy fogalmazott:

“a jelenlegi balliberális ellenzék nemhogy kormányzásra, de még ellenzéknek is alkalmatlan”.

A Mi Hazánk alelnöke szólt arról is, hogy pártja szerint az “idejétmúlt politikusi privilégiumnak”, a mentelmi jognak véget kell vetni, és egy hétpontos “politikusbűnözés elleni csomagot” állítottak össze.

Kapcsolódó cikkek