A doni katasztrófára emlékezett a Fidelitas

A doni katasztrófára emlékezett a Fidelitas

A január 12-i emléknapon a Fidelitas elnöke és országos választmányának vezetője kedden a szervezet Facebook-oldalára feltett videóban.

Illés Boglárka a magyarok kitartása és küzdeni tudása egyik legtragikusabb szimbólumának nevezte a doni katasztrófát. A Vörös Hadsereg felszerelése sokkal jobb volt a magyarénál, túlerőben volt, és a mínusz 40 fokos hidegre is jobban felkészült. A magyar katonáknak, akiket

“Magyarország szövetségesei küldtek a biztos halálba, esélyük sem volt”

– mondta.

Ma nem kell szembenézni a Vörös Hadsereggel,

“de szembe kell néznünk a liberális véleménydiktatúrával, (…) legfontosabb értékeink relativizálásával és folyamatos tiprásával, azzal, hogy az értékeink melletti kiállást teljes tiltással és elhallgattatással, meghurcolással és ellehetetlenítéssel fenyegetik”

– jelentette ki Illés Boglárka.

Hozzátette, hogy a legfőbb feladat ma is megőrizni “múltunk emlékeit, hazánk szabadságát, otthonaink biztonságát”.

“Hálával tartozunk azoknak, akiknek köszönhetően hazánk szuverenitását meg tudtuk őrizni, és a folyamatos külső nyomás ellenére is meg tudtuk védeni a magyar hazát és a magyar szabadságot. Hálával tartozunk, hogy Magyarországon, ami a szociális médiában eláraszt minket, nem a többség, hanem a hangos és erőszakos kisebbség uralkodási vágya”

– fogalmazott Fekete Dávid.

A Fidelitas országos választmányának elnöke hozzátette:

“van kikre tekintenünk, azokra a hősökre, akik 78 évvel ezelőtt harcoltak a hazánkért, és azért, hogy még láthassák az itthon maradottakat. Ez a kitartás, a lehetetlennel való bátor szembenézés, küzdeni tudás és akarás talán az az erő, ami lehetővé tette ezeréves történelmünk és nemzetünk megmaradását”.

Kapcsolódó cikkek