Toroczkai László, fotó: Polyák Attila/ORIGO (archív)

Államilag támogatott hadiiparfejlesztést sürget a Mi Hazánk

Államilag támogatott hadiiparfejlesztést sürget a Mi Hazánk

A hazai hadiipar állami részvétellel induló fejlesztését sürgette csütörtöki budapesti sajtótájékoztatóján Toroczkai László, a Mi Hazánk Mozgalom elnöke, parlamenti frakcióvezetője.

Arról beszélt, a kutatás-fejlesztés területéről indulva élesztenék fel a hazai hadiipart. Hozzátette, kívánatos volna, ha “a Fidesz változtatna azon a nagyon régi gyakorlatán, hogy állandóan németországi gyökerű multinacionális, globális nagyvállalatokkal képzel csak mindenféle gazdaságfejlesztést”, és a kormány létrehozna hadiipar fellendítését szolgáló cégeket, kutatóközpontokat.

Toroczkai László szerint mindez egyszerre fejlesztené az ország védelmi képességeit és jelentene kiváló üzleti lehetőséget.

A Mi Hazánk elnöke, frakcióvezetője megismételte pártja azon követelését, hogy hozzanak létre a rendőrségtől szervezetileg független, jól megfizetett határőrséget. Közölte, ennek működése számításaik szerint finanszírozható volna a bevezetni javasolt, a multinacionális informatikai óriásokra kivetendő digitális adóból, amely – úgy számolják – évi 372 milliárd forinttal növelné a magyar költségvetés bevételeit.

Kapcsolódó cikkek