Menczer Tamás, forrás: Facebook

Menczer Tamás: a dollárbaloldalnak és a dollármédiának csak a lóvé a fontos

Menczer Tamás: a dollárbaloldalnak és a dollármédiának csak a lóvé a fontos

Erről beszélt a Külgazdasági és Külügyminisztérium kétoldali kapcsolatokért felelős államtitkára szombaton közösségi oldalán.

Menczer Tamás a bejegyzésben azt írta: a “dollárosok” folyamatosan azt hazudják, hogy az Oroszországgal kötött gázszerződés szükségtelen és drága. Arról, hogy “Gyurcsány úr új csodafegyvere”, Kocsis-Cake Olivio azt mondta, hogy az orosz gázt el kell zárni, az államtitkár úgy vélekedett:

“a baloldal hagyná, hogy megfagyjunk”.

Rámutatott, a magyarországi éves gázfelhasználás 85 százaléka orosz gáz, és ez a mennyiség belátható időn belül nem pótolható. Vagyis orosz gáz nélkül Magyarország megfagy, a lakásokban nincs fűtés, az ipar leáll, a munkahelyek megszűnnek – sorolta.

“Az orosz gáz tehát az ellátásbiztonságot, energiabiztonságot jelenti”

– emelte ki Menczer Tamás.

Az államtitkár “elképesztő felismerésnek” nevezte “a dollárbaloldal és a dollármédia” állítását arról, hogy a gáz drága.

Hozzátette, a gáz azért drága, mert van egy háború és van egy káros brüsszeli szankciós politika, amely az orosz energiaforrásokat kiszorítja Európából. Úgy fogalmazott, ha a baloldal valóban radikális árcsökkenést akar, álljon a béke mellé, és lépjen fel a káros szankciók ellen, ahogy az Orbán-kormány teszi. Sajnos a baloldal ezzel szemben háborúpárti – fűzte hozzá.
Menczer Tamás fontosnak nevezte, hogy az oroszokkal kötött megállapodás fényévekkel kedvezőbb annál a szerződésnél, amelyet korábban a baloldal kötött. Tehát, ha “a baloldali kollégák” rossz megállapodást akarnak látni, vegyék kezükbe azt, amelyet ők kötöttek az oroszokkal – jegyezte meg.
Tévedésnek és hazugságnak nevezte azt az állítást, hogy Magyarország az oroszoktól vásárol gázt, “ha a fene fenét eszik is”. Ezzel szemben a baloldal volt az, aki csak az oroszoktól vett gázt – közölte az államtitkár.
Tájékoztatása szerint a baloldal idején ugyanis csak az oroszokkal volt hosszú távú megállapodása Magyarországnak, most azonban van Horvátországban a Shellel is. A “balosok” idején semmilyen, gázbeszerzéshez szükséges infrastruktúra nem volt, most viszont bármilyen irányból képes az ország gázt vásárolni. Van is már megállapodás Azerbajdzsánnal, és vizsgálják a további, katari, törökországi, romániai lehetőségeket is. Menczer Tamás összegzésként hangsúlyozta: az orosz gáz a biztonságot jelenti, és aki árcsökkenést akar, álljon a béke mellé.

“A baloldal hazudik – de ebben semmi új nincsen”

– zárta sorait az államtitkár.

Kapcsolódó cikkek