Kendernay János: állítsuk helyre Magyarország tisztességét

Kendernay János: állítsuk helyre Magyarország tisztességét

Az LMP társelnöke mindenkit arra kér: október 14-étől állítsuk helyre a köz szolgálatát, Magyarország tisztességét, függetlenül attól, kik lesznek a képviselők, a polgármesterek.
Kendernay János vasárnap kora délután nyilatkozott erről Budapesten, miután leadta voksát a XII. kerület egyik szavazóhelyiségében.

Kijelentette, az LMP nem tartja normálisnak az elmúlt években eluralkodó közállapotot, amelyen többszörösen is csorba esett és amely sokak számára csak a kampányban vált láthatóvá. Bár a választás általában a demokrácia ünnepe, ezt jelenleg nehéz kimondani Magyarországon – értékelt.

“Erősítsük meg a környezetünk védelmét, és tegyünk lépéseket azért, hogy a következő választásokra egy új, egy más Magyarország tudjon felkészülni, így az valóban a demokrácia ünnepe lehessen”

– javasolta.

A politikus az LMP részvételéről szólva elmondta, pártja négy helyszín kivételével az egész országban több ellenzéki párttal közösen indult különböző formációkban.

“Pécsen nem így tett a párt, nem feltétlenül önszántából”

– jegyezte meg Kendernay János.

Hangsúlyozta ugyanakkor: ott az LMP egy olyan zöld témát karolt fel, amelyet mindazok támogathatnak, akik elégedetlenek mindkét oldallal, de azok is, akik nem akarják, hogy atomtemető épüljön a közelükben. Kijelentette, ez a program visszaállíthatja az LMP-nek azt a hitelességét, amit az elmúlt években elvesztett.

Kapcsolódó cikkek