Kendernay János, az LMP társelnöke 2019. augusztus 2-án, fotó: Máthé Zoltán/MTI (archív)

Új javaslattal állt elő a zöld párt

Új javaslattal állt elő a zöld párt

A gazdaság átfogó, zöld újraindításával orvosolhatók a vészhelyzet megpróbáltatásai, ezzel egyben felkészülve az esetleges jövőbeni járványokra is. Ezt mondta az LMP társelnöke vasárnap a Facebookon közvetített online sajtótájékoztatón.

Kendernay János hangsúlyozta, a kormány kezében van a kulcs, hogy új egyensúlyt hozzon létre a lokális és globális gazdaság, valamint a hatékonyság és az ellenállóképesség között.

“A globális, ennek részeként a magyar gazdasági gépezet válogatás nélküli újraindítása sokkal több áldozattal járhat, mint a koronavírus okozta világjárvány”

– fogalmazott az ellenzéki politikus, megjegyezve, hogy a csökkenő légiközlekedés és ipari termelés jótékonyan hatott a környezet regenerálódására, de nem állította meg a bolygó erőforrásainak kimerülését.

“Legkönnyebben a kormány akkor találja meg a helyes utat, ha a válságra reagálva ellenáll a rövidtávú megoldások kísértéseinek, nem erőlteti tovább a fosszilis tüzelőanyagok használatát, és leállít minden fölösleges presztízsberuházást”

– vélekedett Kendernay János.

Szerinte a gazdaság- és iparpolitikai döntések nem az emberek további kitettségét és sérülékenységét, hanem az zöldberuházások előtti akadályok elhárítását kellene, hogy szolgálják.

Kapcsolódó cikkek