Fidesz: a szocialisták mindig csak elvettek a gyermekes családoktól

Fidesz: a szocialisták mindig csak elvettek a gyermekes családoktól

Így reagált a nagyobbik kormánypárt Bangóné Borbély Ildikó (MSZP) nyilatkozatára.

“A szocialistákat valójában soha nem érdekelte a gyermekes családok boldogulása, mindig csak elvettek a gyermekes családoktól. Kormányzásuk alatt meg akarták adóztatni a családi pótlékot, elvették a családoktól a gyerekek után járó adókedvezményt, eltörölték az otthonteremtési támogatásokat, devizahitel-csapdába lökték a magyar családokat. A szocialisták az elmúlt években sem szavazták meg a gyermekeseknek szóló támogatásokat és most is az volt nekik az első, hogy látványosan összetépték a családok védelméről szóló nemzeti konzultációs kérdőívet, amelynek célja, hogy megalapozzuk a gyermekes családokat szolgáló további lépéseket.

A Fidesz-kormány kétszeresére emelte a gyermekes családok támogatását, bevezette és folyamatosan bővíti a családi adókedvezményt.

Visszaadtuk az édesanyáknak a hároméves gyest, bevezettük a gyed-extrát és a családi otthonteremtési kedvezményt. Ma több mint egymillió gyermek kap ingyenes tankönyvet és félmillió gyermek vesz részt ingyenes étkeztetésben, emellett folytatni fogjuk a gyermekes családokat támogató intézkedéseket”- olvasható a közleményükben.

 

Kapcsolódó cikkek