Felülvizsgálatot követel ez az ellenzéki párt

Felülvizsgálatot követel ez az ellenzéki párt

Az LMP azt követeli, hogy a kormányzat vizsgálja felül azt az új feltételrendszert, amely alapján felülvizsgálja, kiknek járhat a gyermeküket otthon ápolók díja.

Ungár Péter országgyűlési képviselő hétfőn sajtótájékoztatón kijelentette: az érintettek és több szakmai szervezet szerint sem alkalmas a jogosultság meghatározására az a pontozáson alapuló bírálati mód, amely alapján a kormányzat július és december között felülvizsgálja a jogosultak körét.

“A párt várja az érintett családok észrevételeit, hogy azokat beépíthesse jogszabály-módosítási kezdeményezésébe”

– tette hozzá.

Kifogásolta, hogy a kabinet csupán a gyermeküket otthon ápolók díjazását emelte meg 53 ezer forintról nettó 90 ezerre, de akik például idős hozzátartozójukat ápolják, azok nem részesülnek az emelésben. A politikus elmondta azt is, hogy nyilvános vitában tárgyalná meg a kérdést Fülöp Attilával, az Emberi Erőforrások Minisztériumának szociális ügyekért és társadalmi felzárkózásért felelős államtitkárával.

A képviselő kérdést kapott az ellenzéki főpolgármester-jelölti előválasztással kapcsolatban arról, hogy egyes baloldali politikusok már megkérdőjelezik, sor kerül-e második fordulóra, amelyen Puzsér Róbert, az LMP által is támogatott független jelölt is megméretné magát. Ungár Péter szerint ez azt jelenti, hogy próbálnak kihátrálni egy olyan megegyezésből, amit kézjegyükkel is elláttak.

“Nincsenek ahhoz az új politikához hozzászokva, amit Puzsér Róbert is képvisel, ők a Magyar Szocialista Párton belüli előválasztáshoz szoktak”

– fogalmazott.

Kapcsolódó cikkek