Feljelentést tesz a Párbeszéd

Feljelentést tesz a Párbeszéd

Az ellenzéki pártban azt írták, bennfentes kereskedelem gyanúja miatt feljelentést tesznek ismeretlen tettes ellen az 4iG-ügyben.
“A Párbeszéd bennfentes kereskedelem gyanúja miatt feljelentést tesz ismeretlen tettes ellen, miután felmerült, hogy a 4iG egyik fő részvényese elkövethette a Btk. 410. §-ába ütköző bűntényt, amely akár három év szabadságvesztéssel is sújtható.

A hírek szerint a cégben még idő előtt szerezhettek tudomást arról, hogy a 4iG mégsem veszi meg a Magyar Telekomtól a T-Systemst, így időben tudott eladni részvényeket, amivel azok vevőinek súlyos pénzügyi károkat okozhatott.

Mindebből egyrészt kiderült, hogy azok a befektetők, akik a NER-cégek töretlen növekedésére spekulálnak, sem számíthatnak folyamatos gyarapodásra, hiszen eshet a részvények árfolyama; másrészt a tűzhöz közel állók bármikor átverhetik a kisbefektetőket is, ha pénzügyi érdekük úgy kívánja.

Az ellenzék 2020-tól olyan politikát fog folytatni, amellyel 2022-ben bekövetkezhet a kormányváltás, aminek következtében legkésőbb két és fél év múlva a NER-cégek részvényei értéktelen papírok lesznek. Mert ezen cégek növekedését csupán a politikai kapcsolatokon alapuló, korrupciós állami megrendelések biztosítják” – fogalmazott Tordai Bence, a Párbeszéd országgyűlési képviselője, frakcióvezető-helyettese.

Kapcsolódó cikkek