Ezúttal a tűzoltók miatt aggódik Gyurcsány Ferenc pártja

Ezúttal a tűzoltók miatt aggódik Gyurcsány Ferenc pártja

A Demokratikus Koalíció (DK) azt követeli a kormánytól, hogy kérjen bocsánatot a tűzoltóktól, és tartsa be a nekik tett béremelési ígéreteit. Ezt mondta Arató Gergely, a DK országgyűlési képviselője hétfői sajtótájékoztatóján.

A politikus szerint a kormány a rendőrök és a mentősök után, most a tűzoltókat is átverte a béremelés tekintetében, hiszen a januári fizetésekből kiderült, hogy a kabinet ígéreteivel szemben, lényegében alig kaptak fizetésemelést. Arató Gergely kiemelte:

“van olyan hét éve tűzoltóként dolgozó munkavállaló, aki 160 000 forintot sem keres, miközben heti 51 órát dolgozik”

Hozzátette, hogy a tűzoltók annak ellenére keresnek nagyon keveset, hogy évente több mint 400 órányi túlórát kell ellátniuk. Ez olyan, mintha valakire úgy vonatkozna a “rabszolgatörvény”, hogy még többlet pénzt sem kap érte – vélte a DK képviselője, elfogadhatatlannak nevezve, hogy a kormány a tűzoltókat is “rabszolgaként kezeli”.

Kijelentette. nem lehet olyan embereknek “hazudozni” a fizetésükről, akik esküben vállalták, hogy az életük kockáztatásával is megvédik az embereket. Arató Gergely “színtiszta hazugságnak” nevezte azt az állítást, hogy a kormány az elmúlt években 50 százalékkal emelte a katonák, a rendőrök és a tűzoltók bérét. Arra is figyelmeztetett, hogy szakszervezetek szerint már most is emberhiány van a tűzoltóságokon.

Kapcsolódó cikkek