Toroczkai László, fotó: Polyák Attila/ORIGO (archív)

Ezekben a megyében lehet a Mi Hazánk listájára szavazni

Ezekben a megyében lehet a Mi Hazánk listájára szavazni

Tizenhárom megyében vették nyilvántartásba a Mi Hazánk Mozgalom megyei listáját, a párt 34 polgármesterjelöltje és 1047 képviselőjelöltje gyűjtötte össze az októberi önkormányzati választásokon való induláshoz szükséges számú ajánlást. A hírt a párt elnöke pénteken jelentette be sajtótájékoztatón, Budapesten.

Toroczkai László elmondta: a legtöbb ajánlást Csongrád és Jász-Nagykun-Szolnok megyében gyűjtötte be a párt, a leggyengébben pedig a fővárosban szerepeltek. Fájó pont, hogy például Komárom-Esztergom, illetve Pest megyében nem sikerült a listaállítás – tette hozzá.

“Felhívta a figyelmet arra, hogy a Mi Hazánk egy mindössze egyéves mozgalom és állami támogatást sem használhatnak fel. Ennek türkében nagyon szép az aktivistáiknak köszönhető eredmény”

– értékelt Toroczkai László.

Szerinte e legjobb összevetést a Jobbik és a MIÉP közös listájának 2006-ban elért eredménye kínálja. Akkor mindössze 5 polgármester- és 209 képviselőjelöltet tudott kiállítani a két párt – emlékeztetett.

“A Mi Hazánk önálló listáját ezúttal is támogatja a MIÉP, illetve a Független Kisgazdapárt”

– mondta a pártelnök.

Arról is beszélt, hogy megvizsgálják, hogy melyik megyék, illetve települések azok, ahol a helyi vezetők nem megfelelő aktivitása miatt nem sikerült a listaállítás és levonják a megfelelő következtetéseket.

“Erre lehetőséget nyújt a pártnak az önkormányzati választásokat követő teljes tisztújítása”

– mondta  politikus.

Kérdésre válaszolva közölte: sajnálja, hogy Volner János távozik a Mi Hazánk országgyűlési képviselői közül. Hangsúlyozta, hogy semmilyen konfliktusa nem volt Volnerrel, ám a képviselő immár fél éve inaktív volt, meghívása ellenére az elnökségi üléseken sem vett részt.

Kapcsolódó cikkek