DK: megmenekült a Hajógyári-sziget

DK: megmenekült a Hajógyári-sziget

Közösen, önkormányzati és civil összefogással sikerült megvédeni a Hajógyári-szigetet. Megszüntették a sziget mentén az árvízvédelmi mű létesítésére vonatkozó, folyamatban lévő környezeti hatásvizsgálati eljárást.

“Dr. Kiss László, a III. kerület DK-s polgármestere úgy fogalmazott: ‘A hozzánk eljuttatott végzés alapján jelen pillanatban úgy tűnik, sikerült megvédenünk a Hajógyári-szigetet. Óriási eredmény, amelynek a tanulságai nyilvánvalóak. Csak az összefogás, az együttműködés vezethet eredményre. Mi, európai magyarok igenis képesek vagyunk kiállni egymásért, ha valóban fontos és nemes ügyről van szó, amilyen ez a mostani is. Csak a partnerség, a szolidaritás, az összefogás lehet sikeres, és a Hajógyáriért nemcsak a kerületi civilek, pártok és képviselők, de jó néhány fővárosi lakos és egyesület is megmozdult. Nagyon büszke vagyok erre a sikerre, mindannyiunk közös sikerére!’ – hangsúlyozta.

A hatásvizsgálati eljárásról az Óbudai Kutyások Egyesülete és a Hajógyári Kutyások közössége is értesült, majd alig néhány nap alatt megszerveztek egy több mint ezer főt megmozgató békés demonstrációt, amelyhez a Demokratikus Koalíció is csatlakozott. Az eseményen Kiss László is felszólalt, a megmozdulás hírére egyre többen álltak az ügy mögé.

Mi, európai magyarok hiszünk a civil társadalom és az összefogás erejében és abban, hogy csak a politikai pártok együttműködése vezethet sikerre a továbbiakban is” – fogalmazott a DK Sajtóiroda.

Kapcsolódó cikkek