forrás: pixabay.com

A nyugdíjemeléshez adtak tanácsokat a szocialisták

A nyugdíjemeléshez adtak tanácsokat a szocialisták

Minimum 20 százalékos januári nyugdíjemelést követelt az MSZP alelnöke csütörtökön a magas inflációs adatokra hivatkozva.

Korózs Lajos az MSZP Facebook-oldalán közvetített online sajtótájékoztatón a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) friss adataira reagálva elmondta, “a kormány áldásos tevékenységének hatására elszabadultak az árak”; a nyugdíjas fogyasztói árindex 25,2 százalék, jóval meghaladja a lakosság egészére mért inflációs rátát.

Szerinte az inflációs ráta a következő hónapokban csak nőni fog, ezt egyebek mellett a maginfláció mértékével és az inflációs várakozással indokolta.

Az ellenzéki politikus szerint azért van szükség a 20 százalékos nyugdíjemelésre, mert idén a nyugdíjasok folyamatosan hiteleztek a kormánynak, és az MSZP nem szeretné, ha ez jövőre is így lenne. Javasolta még, hogy az átlag alatti nyugdíjjal rendelkezők januártól a fűtési szezon végéig havi 10 000 forintos rezsiutalványt kapjanak.

Korózs Lajos kezdeményezte, hogy a februárban kifizetendő 13. havi juttatást azonos összegben biztosítsák minden érintettnek.

Hozzátette, felzárkóztatási programot kell indítani a 100 ezer forint alatti nyugdíjjal rendelkezőknek, ugyanis ezek az emberek “éheznek és fáznak”.

Kapcsolódó cikkek