fotó: pixabay.com

Száz családnak segített az iskolakezdésben a Megoldás Mozgalom

Száz családnak segített az iskolakezdésben a Megoldás Mozgalom

Összesen több millió forinttal segített az iskolakezdésben a rászorulóknak a Megoldás Mozgalom, mert az "Irány az iskola!" címmel meghirdetett pályázatra több ezer igény érkezett.

“Egyes becslések szerint, az iskolakezdés átlagosan akár 50 000 forintjába vagy annál többe is kerülhet egy háztartásnak Magyarországon. A Megoldás Mozgalom alapítványa, a MEMO Alapítvány szeretné, ha az iskolakezdés örömteli pillanat lenne, és nem okozna fejfájást a családoknak a jelenleg már kiugróan magas anyagi kiadások miatt. A több ezer beérkezett pályázati anyag sajnos bizonyítéka annak,hogy Magyarországon a családok többsége egyre nehezebb anyagi körülmények között él,sokaknak a napi megélhetés is komoly gondot okoz.

Az “Irány az iskola!” pályázatot olyan családok vehették igénybe, és kaphattak nettó 20 000 forintot,akik legalább egy gyermeket indítottak az állami általános iskola első osztályába,2022 szeptemberében.

A MEMO Alapítvány felismerve a magyar családok kilátástalan anyagi helyzetét, azt vállalta, hogy minden rendelkezésre álló pénzügyi forrását kizárólag a felmerülő problémák megoldására, mások megsegítésére, a szociálisan rászoruló magyarok felkarolására költi! Olyan – átlátható finanszírozáson alapuló – szemléletváltást szeretne elindítani a hazai pártalapítványok működésében, amely remélhetőleg idővel követendő lesz a politikai életben. Az Alapítvány hamarosan egy újabb pályázatot is kiír olyan diákoknak,akik idén kezdik meg felsőfokú tanulmányaikat” – írták a közleményükben.

Kapcsolódó cikkek