illusztráció, forrás: pixabay.com

Rekordösszeg gyűlt össze a borárverésen

Rekordösszeg gyűlt össze a borárverésen

Mintegy 13 millió forintos bevétellel zárult a Budapest Borfesztivál és a Magyar Máltai Szeretetszolgálat jótékonysági borárverése, amelyen új mentőautó vásárlására gyűjtöttek.

A 39 árverési tétel, valamint a Magyar Máltai Szeretetszolgálat saját borai összesen 12 millió 880 ezer forintért keltek el – közölte a szeretetszolgálat csütörtökön.

A 39 tétel közül a kikiáltási árhoz képest a legmagasabb vételi áron a Kreinbacher Birtok Kreinbacher Brut Classic Magnum 2016-os évjáratú 1,5 literes pezsgője kelt el. Kikiáltási ára 20 000 forint volt, végül 430 000 forintért vitték el.

Az árverés legmagasabb kikiáltási árú tétele Babits László 6 puttonyos Tokaji Aszúja és a Mészáros Borház Grand Atiqua válogatása volt, mindkettő 120 000 forintról indult. Előbbit 400 000 forintért, utóbbit 240 000 forintért ütötték le. A legrégebbi évjáratot tartalmazó tételt Bakondi Endre ajánlotta fel, a borok kikiáltási ára 30 000 forint volt, végül 320 000 forintért találtak gazdára. A Budapest Borfesztivált szervező Magyar Szőlő- és Borkultúra Nonprofit Kft. részéről felajánlott 6 palackos VinAgora aranyérmes magyar borválogatás 90 000 forintról indult és 360 000 forinton zárt. A SPAR Magyarország Kft. felajánlását 330 000 forintért vitték el.

A 39 tételen kívül az árverést követően a jótékonysági borvásáron a szeretetszolgálat kétféle, fadobozban kínált borából lehetett vásárolni.

Mind a 2014-es évjáratú Tokaji kései szüretelésű Jánosáldás, mind az 1989-es évjáratú 5 puttonyos Aszú sikert aratott, hiszen összesen 1 millió forint gyűlt össze a vásáron. A Magyar Máltai Szeretetszolgálat Mentőszolgálatának első rohamkocsija 30 évvel ezelőtt indult útjára Budapesten, fedélzetén csupa önkéntessel. A máltai mentők máig több mint száztízezer beteget láttak el, hiszen évente ezerötszáz alkalommal riasztja őket az Országos Mentőszolgálat, elsősorban a legsúlyosabb esetekhez. A Máltai Mentőszolgálat főleg hétvégéken és ünnepnapokon dolgozik, hogy az Országos Mentőszolgálat munkatársait tehermentesítse. A szolgálat állami támogatás nélkül működik, költségeit nem számolja fel, térítési díjat nem kér senkitől. A mentőautók fenntartását, a kivonulások során felhasznált egészségügyi eszközöket és gyógyszereket adományokból vásárolja meg a szeretetszolgálat. A fokozott igénybevétel miatt mára elkerülhetetlenné vált a hat éve vásárolt mentőautó cseréje.

“Az új autó beszerzésének várható költsége 40 millió forint, ezt az összeget csak adományozók támogatásával tudja előteremteni a Magyar Máltai Szeretetszolgálat”

– hangsúlyozzák a közleményben.

Kapcsolódó cikkek