Kunhalmi Ágnes

A szocialisták egyetértenek a szabad városok szövetségének megteremtésével

A szocialisták egyetértenek a szabad városok szövetségének megteremtésével

Az MSZP támogatja Karácsony Gergely főpolgármester kezdeményezését a szabad városok szövetségének megteremtésére, és minden eszközével hozzájárul az ellenzéki együttműködéshez. Erről beszélt a párt választmányi elnöke a párt szombati sajtótájékoztatóján, Budapesten.

Kunhalmi Ágnes kijelentette, hogy fokozódó “harcra és csatára” számítanak 2022-ig, továbbá arra készülnek, hogy

“a demokratikus ellenállás az utcákra és a szabad városokra helyeződik át”.

Az MSZP-nek – fogalmazott – fel kell készítenie a csapatait, és az együttműködés motorjaként segítenie kell a Fidesz leváltását, hiszen erre 2022-ben az ellenzéknek minden esélye meglesz.

Kunhalmi Ágnes bejelentette, hogy az MSZP-frakcióból november 1-jei hatállyal távozott Tóbiás József helyét Szakács László foglalhatja el az országos választmány döntése alapján. Az új képviselő főképp a devizahitelek és a Quaestor-ügy károsultjainak érdekében dolgozik – tette hozzá.

Tóth Bertalan, az MSZP elnöke azt mondta, a devizahitelek, a “Fidesz pénzügyi machinációinak” károsultjai képviselik a leghangosabban a kormánypárt “torz társadalomfilozófiája” miatt kirekesztett rétegeket.

“A Fidesz a jó helyzetben élőknek kedvez, és azoktól vesz el, akiket segíteni kellene”

– tette hozzá.

Beszélt arról, hogy a karácsony közeledtével ruhagyűjtési és ételosztási programokat szerveznek 11 millió forintos keretösszeggel, a szolidaritási alap keretéből.

“Az MSZP-frakció tagjai ide fizetik be azt az összeget, amennyivel a képviselői fizetésük nőtt”

– jelezte.

A párt az ellenzéki szövetségesek közreműködésére is számít a jótékonysági kezdeményezésben.

Kérdésre válaszolva Tóth Bertalan az ellenzéki együttműködés természetes részének nevezte a vitákat, azt mondta, hogy egy demokratikus közösséghez ez is hozzátartozik.

A pártelnök elítélte, hogy az államfői fizetés számítását elválasztották a köztisztviselői alapilletménytől, és ezzel a köztársasági elnök úgy kap magasabb fizetést, hogy közben a köztisztviselőknek nem jár béremelés.

“Az alacsony keresetek miatt vészhelyzet alakulhat ki az oktatásban és az egészségügyben is, ráadásul a közigazgatást is egyre jobban fenyegeti a munkaerőhiány”

– mondta.

Kapcsolódó cikkek