fotó: pixabay.com

Duális képzéseket fejlesztő program zárult le Szegeden

Duális képzéseket fejlesztő program zárult le Szegeden

A duális és kooperatív képzéseket fejlesztő program valósult meg uniós támogatással a Szegedi Tudományegyetemen, a több mint négyéves projekt célja volt a diákok lemorzsolódásának csökkentése is. Erről tájékoztatta a felsőoktatási intézmény közkapcsolati igazgatósága a médiát.

A közlemény szerint a programra az SZTE több mint 404 millió forint vissza nem térítendő európai uniós támogatást nyert el. Az egyetem célja – szoros együttműködésben a gazdasági szférával – az volt, hogy a felsőoktatási képzési rendszer közelítsen a munkaerő-piaci igényekhez és gyakorlatorientáltabbá váljon.

“A képzésekbe bevont vállalati szakemberek támogatásával a hallgatók sikeresebben tudjanak megfelelni a munkaerő-piaci kihívásoknak”

– írták.

A projektben az egyetem hét kara vett részt.

Kidolgozták tíz egyetemi szak duális és harminc kooperatív képzési programját. A mérnöki, a mezőgazdasági, a gazdaságtudomány, valamint a természettudományi és informatikai karon létrejött a duális képzési központ. A program része volt a tananyagfejlesztés, valamint oktatók és vállalati szakemberek módszertani képzése is.

“A projekt keretében 42 vállalat kapcsolódott be a duális képzésbe, 53 cég és intézmény pedig a kooperatív képzések során fogadja a hallgatókat vállalati gyakorlatra”

– áll a közleményben.

Kapcsolódó cikkek