fotó: pixabay.com

Egy magyar filmrendező kap életműdíjat a goai filmfesztiválon

India legnagyobb nemzetközi filmfesztiválján, Goán vehet át életműdíjat Szabó István magyar filmrendező amerikai kollégájával, Martin Scorsesével együtt szombat este az egyetemes filmművészethez való kiváló hozzájárulásáért.

A nagyszabású Indiai Nemzetközi Filmfesztivál a Filmproducerek Nemzetközi Szövetségében (FIAPF) A-kategóriásnak minősített 14 filmfesztivál egyike, Berlin, Cannes és Velence mellett. A goai filmfesztivál válogatást mutat be Szabó István világhírű filmjeiből, köztük lesz teljes körűen felújított változatban az Apa, az Oscar-díjas Mephisto és a Redl ezredes is – olvasható a filmes mustra honlapján.

Az életműdíjat szombat este adják át, Szabó István online fog bejelentkezni a megnyitó ceremóniára, amely India egyik legjelentősebb nemzetközi kulturális eseménye.

Szabó Istvánt nemrég, november 10-én a leccei Európai Filmfesztivál is életműdíjával tüntette ki, és gazdag retrospektív programot mutatott be a magyar rendezőtől. Szabó István személyesen is részt vett az olaszországi fesztivál közönségtalálkozóján és díjátadóján.

Kapcsolódó cikkek