folyamatosan érkeznek a háború elől menekülők Budapestre, fotó: police.hu

Orosz-ukrán háború: újabb menekülteket fogadtak a fővárosban

Orosz-ukrán háború: újabb menekülteket fogadtak a fővárosban

A BRFK és a társszervek csütörtökön 709 menekültet fogadtak a fővárosban. Erről tájékoztatott honlapján a rendőrség pénteken. Az Országos Rendőr-főkapitányság közölte, hogy Magyarországra csütörtökön az ukrán-magyar határon 4631 ember lépett be, míg a román-magyar határon 4311-en nyilatkoztak úgy, hogy Ukrajnából érkeztek.

Az orosz-ukrán háború elől csütörtökön 709 ember, köztük 347 gyermek érkezett Budapestre. A különvonatokkal Kőbánya felsőre érkező menekülteket buszokkal vitték a BOK csarnokba. Fővárosi és vidéki szálláshelyeken 23 ember, köztük 11 gyermek elhelyezését és szállítását a hatóságok oldották meg.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) a Készenléti Rendőrséggel és rendőrjárőrképzésben részt vevőkkel Kőbánya felső vasútállomáson és a BOK csarnokban segíti az Ukrajnából vonattal érkező menekülteket. A feladatokban részt vesz a Budapesti Polgárőr Szövetség is.

Emlékeztettek: a rendőrök folyamatosan tartják a kapcsolatot a Katasztrófavédelmi Főigazgatóság, az Országos Idegenrendészeti Főigazgatóság, a Magyar Államvasutak Zrt., a Budapesti Közlekedési Központ, a Fővárosi Önkormányzati Rendészeti Igazgatóság, Budapest Főváros Kormányhivatala, valamint a segélyszervezetek munkatársaival. Az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK) pénteken közölte, hogy Magyarországra csütörtökön az ukrán-magyar határon 4631 ember lépett be, míg a román-magyaron belépők közül 4311-en nyilatkoztak úgy, hogy Ukrajnából érkeztek.

A beléptetettek közül a rendőrség 7571 embernek állított ki ideiglenes tartózkodásra jogosító igazolást, ami 30 napig érvényes.

“Az érintetteknek fel kell keresniük az Országos Idegenrendészeti Főigazgatóság tartózkodási helyük szerint illetékes hivatalát a végleges okmányok beszerzéséért”

– tájékoztatott az ORFK.

Kapcsolódó cikkek