Orosz-ukrán háború: támogató akciókat szerveznek Pécsett

Orosz-ukrán háború: támogató akciókat szerveznek Pécsett

A háború miatt veszélybe került gyerekek és családok támogatására szervez programokat a pécsi Zsolnay Piknik fesztivál keretében az Unicef Magyarország és a rendezvény szervezője, a Zsolnay Örökségkezelő NKft. (ZSÖK).

Emlékeztettek arra, hogy több mint hetven, javarészt szabadtéri és térítés nélkül látogatható kulturális és családi programot kínál az érdeklődőknek a Zsolnay Piknik a pécsi Zsolnay Kulturális Negyedben május 20-22. között. Közölték, a rendezvényen három jótékonysági projektet indítanak az ENSZ Gyermekalapjának (Unicef) magyarországi szervezetével közösen az ukrajnai háború miatt veszélybe került gyerekek és családok támogatására.

Művészet a romok között címmel csaknem negyven képzőművészeti alkotásból rendeznek kiállítást, a tárlaton szereplő műtárgyakból pedig online aukciót tartanak.

A felajánló művészek között szerepel mások mellett Kiss Tibor (Quimby), Nemes Csaba, Gyenes Zsolt és a Munkácsy-díjas Pinczehelyi Sándor és Koronczi Endre. A Zsolnay Piknik szombati esti koncertjei közben két festmény is készül Martin Lukacs szlovák és Dóra Ádám magyar festőművész jóvoltából. A négy négyzetméteres alkotások szintén megvehetők. A Fogadj örökbe egy plakátot! akció keretében az idei PosterFest anyagát ajánlják fel értékesítésre, hogy a szervezők a plakátok eladásából befolyt összeggel segítsék az ukrajnai háborúban érintett gyerekeket és családokat. Az aukciókról, támogatási lehetőségekről további részletek ezen az oldalon olvashatók.

Kapcsolódó cikkek