családi piknik, forrás: Fotó: The Lazy Artist Gallery: https://www.pexels.com/hu-hu/foto/1780357/

Családi pikniket szervez a Magyar Nemzeti Múzeum

Családi pikniket szervez a Magyar Nemzeti Múzeum

A Magyar Nemzeti Múzeum Gyermekparadicsom címmel április 27-én, szombaton családi pikniket szervez a Múzeumkertben, ahol a közönség megtudhatja többek között, hogy milyen évszázados titkokat rejt a helyszín, mivel játszottak ott 100 évvel ezelőtt a gyerekek, de a Pál utcai fiúk kedvencét, a gojzit is ki lehet majd próbálni.
A Muzicska – 19. századi játszótérre az ötévesnél idősebb gyermekeket várják szüleikkel, akik megismerhetik, mivel játszottak a pesti gyerekek a Múzeumkertben régen.

“A nagyobbaknak tűzzománc workshoppal készülnek, amelyen egyedi ékszereket alkothatnak a fiatalok. A programra külön jegyet kell váltani, és érdemes a helyet is időben lefoglalni”

– hívják fel a figyelmet vasárnapi közleményükben.

A Kerti titkok családi kincskeresőre a kisiskolás korosztályt várják. Ezen a programon a résztvevők megismerhetik a kert rejtett zugait, a szobrok titkait és körbejárhatják a múzeumkert évszázados eseményeinek különleges helyszíneit. Képeslap a múltból címmel egy 19. századi nosztalgiai fotósarokkal is készülnek a szervezők, itt az érdeklődők felpróbálhatják majd a korabeli viseleteket és átélhetik a korszak eleganciáját. A rejtélyes Pest-Buda nevű program során egy élő múzeumi nyomozásra várják a 12 évnél idősebbeket, akik detektívszerepbe bújhatnak és a városi legendák, titkok és rejtélyek nyomába eredhetnek. Ezen kívül lesz interaktív játékbemutató, ahol 50-100 évvel ezelőtti kirakók, társasjátékok és plüss állatok várnak felfedezésre.

Az Irány a Muzi! című program egy több turnusban induló családi séta és tárlatvezetés lesz, amelyre a hat évesnél idősebbeket és szüleiket várják.

A családi pikniken lesz ezen kívül társasjátéksarok a múzeum saját fejlesztésű népszerű játékaival, amelyek az 1848/49-es forradalom és szabadságharc idejét és hangulatát idézik fel. A családok és gyerekek játszhatnak az Óriáskirakóval, a Mit is kíván a magyar nemzet?kooperatív kártyajátékkal, memóriajátékkal és a Föltámadott a tenger társasjátékkal, amellyel a 19. század szereplőinek bőrébe lehet bújni. A programok egy része regisztrációköteles, így a részletekért érdemes felkeresni a Magyar Nemzeti Múzeum honlapját.

Kapcsolódó cikkek