illusztráció, forrás: pixabay.com

Önkéntes pótunokák jelentkezését várják

Önkéntes pótunokák jelentkezését várják

A kedden útjára indított Hogy tetszik lenni? elnevezésű kezdeményezés az otthonaikba kényszerült idős embereket köti össze olyan szabadidővel rendelkező lelkes fiatalokkal, akik aktív telefonos kapcsolattal társaságot tudnak biztosítani számukra. Ezt közölte a Fesztivál Önkéntes Központ.

“A Hogy tetszik lenni? kezdeményezés keretén belül az együttműködő szervezetekkel, köztük a Magyar Máltai Szeretetszolgálattal karöltve kötjük össze a koronavírus legveszélyeztetettebb csoportjába tartozó, otthonaikba kényszerült idős korosztályt szabadidővel rendelkező fiatalokkal”

– idézi a közlemény Nagy Rékát, a Fesztivál Önkéntes Központ vezetőjét.

A két generáció közötti kapcsolat felélénkítése mellett a központ célja az értékteremtés, hagyományőrzés is. Ezért minden héten új témával foglalkoznak az idősekkel folytatott beszélgetések során.

Szó lesz a legjobb receptekről vagy katonatörténetekről, arról, hogyan szórakoztak régen és ma, de előkerülnek a randik és az első szerelem történetei is. A program mindenki számára nyitott. Minden felkészítés, meghallgatás, és kapcsolattartás online zajlik, így az ország bármelyik pontjáról jelentkezhetnek a kommunikatív fiatalok. Bővebb információ a fesztivalonkentes.hu oldalon érhető el.

Kapcsolódó cikkek