Kovács Zoltán: mindenkinek joga van ezt tudni

Kovács Zoltán: mindenkinek joga van ezt tudni

Minden magyar embernek joga van tudni, hogy a koronavírus mely korosztályokat, célcsoportokat veszélyezteti leginkább, és milyen betegségek jelentenek különös veszélyt a vírus szempontjából. Ezt mondta Kovács Zoltán nemzetközi kommunikációért és kapcsolatokért felelős államtitkár szerdán videóüzenetben.

A kabinet kommunikációs akciócsoportjának vezetője azt mondta, az volt a kormány célja a koronavirus.gov.hu oldal kedden kibővített adatszolgáltatásával, hogy

mindenkinek meg tudják mutatni a vírus terjedésének “valódi módját, illetve útját”, továbbá a betegség, illetve a betegség okozta problémák valódi jellegét.

“A statisztikákból nyilvánvaló, hogy a 65 év felettiekre, valamint a krónikus betegségben szenvedőkre a vírus komoly veszélyt jelent, ezért fontos, hogy ők még pontosabban és körültekintőbben tartsák be az elmúlt időszakban megfogalmazott kéréseket, a hatóság által előírt rendszabályokat”

– hívta fel a figyelmet Kovács Zoltán.

“Az oldalon a vírus megyei terjedését is bemutató grafikát is használnak, és abból nyilvánvaló, hogy a vírus Magyarországon mindenhol jelen van”

– jelezte.

Kovács Zoltán arra kérte az embereket, hogy figyeljék a koronavirus.gov.hu oldalon megjelenő információkat.

“Nekünk az a dolgunk, hogy minden nap az Önök egészségének védelméért és a vírus terjedésének lassításáért küzdjünk”

– fogalmazott.

Kapcsolódó cikkek