A Civil Összefogás Fórum - Civil Összefogás Közhasznú Alapítvány (CÖF-CÖKA) Békemenetének résztvevõi gyülekeznek a Mûegyetem rakparton az 1956-os forradalom és szabadságharc 65. évfordulóján, 2021. október 23-án, fotó: Balogh Zoltán/MTI

Október 23: elindult a Békemenet

Október 23: elindult a Békemenet

Elindult a Civil Összefogás Fórum (CÖF) - Civil Összefogás Közhasznú Alapítvány (CÖKA) szervezte Békemenet a Műegyetemtől szombat délután.

A menet indulása előtt a Szabadság híd budai hídfőjénél egy Csepel teherautó platójáról Csizmadia László, a CÖF-CÖKA vezetője az összegyűlt tömegnek azt mondta:

“készek vagyunk együtt az európai zsidó-keresztény civilizáció megvédésére.”

A résztvevők egy kifeszített molinó mögött sorakoztak fel, amelyen Gyurcsány Ferenc volt miniszterelnök arcképe, egy 2006-os lovasrohamot ábrázoló fotó és a “Soha többé!” szöveg szerepel.
A Civil Összefogás Fórum – Civil Összefogás Közhasznú Alapítvány (CÖF-CÖKA) Békemenetének résztvevõi gyülekeznek a Szabadság hídnál az 1956-os forradalom és szabadságharc 65. évfordulóján, 2021. október 23-án, fotó: Balogh Zoltán/MTI

A Békemenet – a szervezők korábbi közlése szerint – a Műegyetemtől a “2006-os terror” útvonalán halad az Andrássy út és a Bajcsy-Zsilinszky út sarkára. Ezen a helyszínen mondja el ünnepi beszédét Orbán Viktor miniszterelnök.

Kapcsolódó cikkek