Sok embert vonzott a 2018-as Békemenet, fotó: Marjai János/MTI

Fricz Tamás: egész Európának üzen az október 23-i Békemenet

Fricz Tamás: egész Európának üzen az október 23-i Békemenet

Egész Európának fogja üzenni az október 23-i békemenet, hogy tömegek állnak a nemzeti önállóságot védő magyar kormány mögött. Erről beszélt a Kossuth Rádió Vasárnapi Újság című műsorában az eseményt szervező Civil Összefogás Fórum (CÖF) kurátora.
Fricz Tamás szerint az első alkalom óta most van a legnagyobb szükség egy újabb Békemenetre.

Mint fogalmazott, a brüsszeli bürokrácia, a Soros-hálózat, a globalista-liberális erők, pénzügyi körök végső leszámolásra készülnek, hogy az Orbán-kormány megbuktatásával olyan életformát vezessenek be, amelyet a magyarok elutasítanak.

“Meg kell tehát védeni a hagyományos értékeket, az életformát, a nemzeti önállóságot, a kereszténységet, a családpolitikát, és meg kell mutatni, hogy a magyarok ellenállnak a globális elit nyomásának”

– tette hozzá.

A Gazeta Polska című varsói hetilap főszerkesztője közölte, hogy akár több ezer lengyel is jöhet Budapestre jövő héten, mivel a koronavírus miatt a március 15-i ünnepségeken nem vehettek részt.

Tomasz Sakiewicz szerint a történelmi évfordulók üzenete az, hogy a magyarok és a lengyelek folyamatosan küzdenek a szabadságukért.

“Ezt kell tenniük ma is, hiszen Európában veszélybe került a szabadság, a földrész legnagyobb államai le akarják tiporni a demokráciát”

– tette hozzá.

A főszerkesztő a lengyel alkotmánybíróság ítéletét üdvözölve visszautasította azt a felvetést, hogy az uniós jog elsőbbséget élvezzen az alkotmánnyal szemben.

“A megegyezéssel hozott európai uniós jogszabályok megelőzhetik a törvényeket, de az alaptörvényt nem, mert ez a függetlenségük sérelmét, az állam alárendeltségét jelentené”

– hangsúlyozta.

Kapcsolódó cikkek