illusztráció, fotó: pixabay.com

Megújult a II. kerületi Adyliget park

Megújult a II. kerületi Adyliget park

Mintegy négyszázmillió forintból újította meg az Adyliget parkot a II. kerületi önkormányzat, a fejlesztés során új játszótér, többfunkciós sportpálya, közösségi tér, futópálya, kültéri fitneszpark és madárbarát tanösvény is épült.

“A beruházást a kerület saját forrásból, valamint a főváros városrehabilitációs pályázatán elnyert támogatásából valósította meg”

– tudatta az önkormányzat hétfőn a médiával.

A park hétvégi átadásán Láng Zsolt (Fidesz-KDNP) polgármester elmondta: a park közösségi tervezést követően újult meg. A kiemelkedő természeti adottságokkal rendelkező, népszerű kirándulóhely a fejlesztés eredményeként természetes megjelenésével alkalmazkodik az erdei hangulathoz, megőrizte és erősítette annak egyedülálló természeti karakterét, ugyanakkor sokféle aktív sportolási és pihenési lehetőséget nyújt, ahol közösségi együttlétre alkalmas tereket is kialakítottak – olvasható a közleményben.

A létrehozott “többgenerációs” játszótéren többek között játszókunyhó, játékkonyha, talajszintbe süllyesztett trambulinok, csúszdatorony, vizes játszótér, rollerkert várja a gyerekeket.

A modern sportburkolattal ellátott sportpályán streetball-, sprint- és focipálya épült. A park szélén ösvény halad végig, amely madártani tanösvényként is szolgál, faapríték burkolata futásra is alkalmas, de kialakítottak egy közösségi helyszínként működő térrészt is illemhelyiséggel, pergolával, közösségi asztallal és ivókúttal.

“A II. kerületi önkormányzat parkokkal és a játszóterekkel kapcsolatos fejlesztésekre 2010-től – részben pályázati támogatással – hárommilliárd forintot meghaladó összeget fordított”

– olvasható a közleményben.

Kapcsolódó cikkek