fotó: pixabay.com

Díjazták a legaktívabbakat

Díjazták a legaktívabbakat

Öt kategória legjobbjait, első három helyezettjét jutalmazta a Magyar Szabadidősport Szövetség (MSZSZ) az idei Kihívás Napja díjátadó ünnepségén.

A pénteki eseményen Péter Zoltán, az MSZSZ alelnöke, aki 1994 óta egyik szervezője a Kihívás Napjának, elmondta, 1991 óta, amikor Magyarország bekapcsolódott a Kanadából 1982-ben indult mozgalomba, jelentősen átalakult a rendezvény.

“Ma már nemcsak települések, hanem többek között cégek, önkormányzatok, iskolák is részt vehetnek a közös 15 perces sportolásban. Az idén 50 millió percet töltöttek együtt a nevezők”

– mondta.

Salga Péter főtitkár kiemelte, hogy a díjazottak között vannak visszatérő közösségek, melyek évről évre részt vesznek és sikeresen szerepelnek az eseményen. Ezt követően emléklapot nyújtottak át a szponzoroknak, támogatóknak, köztük a sportért felelős államtitkárnak. Szabó Tünde beszédében kiemelte, hogy már a világ egyik legnagyobb rendezvényévé nőtte ki magát a Kihívás Napja. Emlékeztetett rá,

a sport Magyarországon 2010 óta stratégiai ágazat, és a kormánynak az volt a célja ezzel a döntésével, hogy mindenki sportoljon.

“A Kihívás Napja remek alkalom a mozgásra, emellett közösségformáló ereje is van, együtt küzdhetnek a szomszédok és a munkatársak is”

– mondta és külön kiemelte a tűzoltókat, akiknek a képviselői szintén jelen voltak a gálán.

“Három gyermek édesanyja vagyok, de már az ő születésük előtt célul tűztem ki, hogy a 6-tól 18 éves korukig sportolniuk kell”

– tette hozzá, az ünnepség után pedig azt mondta, meglepte őt, hogy névre szóló díjat kapott.

“Nagyon meglepődtem, megtiszteltetésnek tartom, névre szóló elismerésben nem minden nap részesül az ember”

– mondta.

Az ünnepségen emléklapot, kupát, valamint sportszervásárlási utalványt vehettek át a kategóriák helyezettjei. A május 29-i Kihívás Napján 544 nevező – önkormányzat, tanintézmény, tűzoltóállomás, sportszervezet, munkahely és meridiántornahely – sportolt.

“Magyarország legsportosabb települése” kategória győztesei:

I.    kategória: Csincse Község Önkormányzat
II.    kategória: Nagynyárád Község Önkormányzata
III.    kategória: Alsóörs Község Önkormányzata
IV.    kategória: Nyíradony Város Önkormányzata
V.    kategória: Siófoki Közös Önkormányzati Hivatal
VI.    kategória: Kazincbarcika Város Önkormányzata
VII.    kategória: Újpest, Budapest IV. kerület

A benevezett települések összesített lélekszáma csaknem 1,5 millió fő volt idén.

Kapcsolódó cikkek