fotó: pixabay.com

Gion Gábor: a magyar gazdaság évek óta jól teljesít

Gion Gábor: a magyar gazdaság évek óta jól teljesít

Nemcsak Magyarország, hanem a hitelminősítők szerint is évek óta jól teljesít a magyar gazdaság. Erről beszélt a Pénzügyminisztérium (PM) pénzügyekért felelős államtitkára kedden az M1 aktuális csatornán a Standard and Poor's, valamint a Fitch Ratings felminősítésével kapcsolatban.

Gion Gábor azt mondta, a költségvetési hiány folyamatosan három százalék alatt van, a GDP-hez viszonyítva pedig csökken az államadósság is. 2018 a 4,8 százalékos gazdasági növekedéssel kiemelkedően erős év volt – hangsúlyozta, hozzátéve, a cél az, hogy hasonló ütemet tudjanak tartani.

“Ha a gazdaság továbbra is jól teljesít, csökken az államadósság, és ez a későbbi hitelminősítésekben is meg fog látszani”

– vélekedett az államtitkár.

A Standard and Poor’s február 15-én “BBB mínusz/A-3”-ról egy fokozattal “BBB/A-2”-re javította a hosszú és rövid futamidejű, devizában és forintban fennálló magyar államadósság-kötelezettségek besorolását. A Fitch Ratings pedig pénteken “BBB mínusz”-ról szintén egy fokozattal “BBB”-re javította a devizában és forintban fennálló hosszú futamidejű magyar államadósság-kötelezettségek besorolását.

Kapcsolódó cikkek