Az Európai Gyógyszer Ügynökség részéről engedélyezett oltóanyag, az oxfordi AstraZeneca-vakcina elsõ szállítmánya a Hungaropharma gyógyszer-nagykereskedelmi vállalat budapesti telephelyének hûtõházában 2021. február 6-án, fotó: Máthé Zoltán/MTI

Koronavírus: egyre többen betegek, hatásos az oltás

Koronavírus: egyre többen betegek, hatásos az oltás

A beoltottak száma 6 413 420, közülük 6 200 225-en a második, 3 888 311-en a harmadik, 315 917-en pedig már a koronavírus elleni negyedik oltást is megkapták. Ezt közölte a múlt heti összesített adatokat szerdán a koronavirus.gov.hu.

A kormányzati portálon azt írták: az elmúlt héten 14 402 új fertőzöttet igazoltak, ezzel a járvány kezdete óta 1 965 481-re nőtt az azonosított fertőzöttek száma. Meghalt 54, többségében idős, krónikus beteg, így az elhunytak száma 46 790-re emelkedett. A gyógyultak száma 1 890 181, az aktív fertőzötteké 28 510.
Jelenleg 1345 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 19-en vannak lélegeztetőgépen. Hatósági házi karanténban 1757-en vannak.

A fertőzöttek és a betegek száma az elmúlt hetekben enyhén emelkedett, ezért ismét felhívták a figyelmet az oltás fontosságára.

Hozzátették, a kormány és az operatív törzs továbbra is folyamatosan elemzi a járványhelyzetet, és ha szükséges, további intézkedéseket hoz. Jelezték, hogy a vírus továbbra is a beoltatlanokat veszélyezteti a legjobban, ezért őket továbbra is az oltás felvételére kérik.

“A megerősítő oltás felvétele mindenkinek ajánlott, aki négy hónapnál régebben kapta meg az előző oltását”

– fűzték hozzá.

Kiemelték, hogy a kormány továbbra is biztosítja az oltás lehetőségét. Az oltás továbbra is kérhető a háziorvostól, házi gyermekorvostól, valamint felvehető a kórházi oltópontokon, ahová péntekenként időpontfoglalással és anélkül is lehet menni.

Kapcsolódó cikkek