fotó: pixabay.com

Eljött az adventi koncertek időszaka

Eljött az adventi koncertek időszaka

Decemberben tíz zenei eseménnyel, köztük a Szent Efrém Férfikar és az Óbudai Kamarazenekar adventi koncertjeivel, zárásképp pedig a Dinyés Family Consort karácsonyi hangversenyével várja a közönséget az óbudai Kiskorona7.

A kínálatban Fejérvári Zoltán zongoraművész és Tony Pusztai gitárművész önálló estje is szerepel, a fellépők sorában több mint húsz szólista lép színpadra. A Szent Efrém Férfikar december 10-i estjén az ősi szentföldi és görög-bizánci himnuszoktól kezdve a nagy orosz klasszikusokon át a Kárpátok-vidékének gazdag vallásos folklórja is fölcsendül.

Az Óbudai Kamarazenekar december 11-én Haydn D-dúr szimfóniáját, Vivaldi két gitárversenyét, Olsvay Endre Tarsoly című művét és Mozart F-dúr szimfóniáját adja elő Gazda Péter vezényletével, a koncert szólistája Csorba Gergő gitárművész.

A Dinyés Family Consort december 16-án barokk kamaraműveket ad elő. A barokk kor hangszereinek széles választékát úgy mutatják be, hogy minden családtag több hangszeren is muzsikálni fog. Ez teszi lehetővé, hogy a koncert második felében Heinrich Schütz Karácsonyi Oratóriumát is megszólaltathatják vendégművész barátaik segítségével. A zeneszámok között a családfő, Dinyés Soma érdekes zenei “infómorzsákkal” is szolgál.  December 1-jén Tony Pusztai saját kompozíciókat játszik gitárestjén, 2-án a Színház az egész világ című esten Pásztor Júlia szoprán és a Custos Consort – Márkus-Zalatnay Fruzsina (fuvola) Regős Júlia és Szászvárosi Sándor (viola da gamba) és Davidovics Igor (lant) – lép fel. December 3-án Fejérvári Zoltán zongoraművész ad önálló estet, műsorán Schumann Nachtstücke, Schubert Impromtus és Csajkovszkij Évszakok című műve hangzik el.

A 2020/2021-es Évfordulós Kamarazenei Csemege koncertsorozat december 6-i alkalma Beethovenre és Dohnányi Ernőre összpontosít, december 8-án Kósa György zeneszerzőről emlékeznek meg.

December 15-én fiatal Junior Prima díjas művészek, Farkas Mira, Nyári László és Devich Gergely lép színpadra. A további programok között szerepel december 5-én délelőtt Czigány György zenés vetélkedője, valamint az Óbudai Társaskör Galériában Ágoston Lóránt tárlata november 29. és december 19. között.

Kapcsolódó cikkek