cselló, fotó: pixabay.com

Roby Lakatos is fellép novemberben az Óbudai Társaskörben

Roby Lakatos is fellép novemberben az Óbudai Társaskörben

Rajta kívül Sümegi Eszter, Horgas Eszter, Somogyi Lili Mária, Fesztbaum Béla és Stummer Márton is szerepel az Óbudai Társaskör friss programjában.

November 5-én Roby Lakatossal egészül ki a francia kiskocsmák világát megidéző cigány swing formáció, a Még egy kört! Gypsy Jazz Band. Az esten fellép Léo Ullmann hegedűművész, az I. Roby Lakatos Nemzetközi Hegedűverseny 2. díjasa is – áll az intézmény közleményében.

November 10-én Stummer Márton gitárművész és a Cafuné együttes koncertezik, akik a tradicionális dél-amerikai gitárzene különleges darabjait játsszák majd. Az akusztikus hangzású zenekarban Pataki Anna énekli a ritkán hallható portugál és spanyol nyelvű dalokat.

A Dalok a Kispipából című Seress Rezső-esten Fesztbaum Béla színművész és a Kék Duna Koncert – Szalonzenekar 40. alkalommal idézi meg Seress Rezső zongorista életművét november 11-én a Társaskör színpadán.

Horgas Eszter fuvolaművész és lánya, Somogyi Lili Mária énekművész november 23-án lép fel. Műsorukban közreműködik Lőwenberg Dániel zongoraművész, az osztrák Mozarteum docense és Neumann Balázs jazz-zongoraművész, zeneszerző. Zenei válogatásukban Gershwintől Mendelssohnon, Kodályon és Piazzollán át a magyar kortárs szerzőkig kalandoznak.

November 25-én Sümegi Eszter látogat a Társaskörbe, aki Elindultam szép hazámból című dalestjén Liszt Ferenc, Dohnányi Ernő, Hubay Jenő, Lajtha László, Bartók Béla és Kodály Zoltán dalait énekli.

A hónap két utolsó koncertje rendhagyó esemény lesz.

November 28-án az Óbudai Kamarakórus 36 éves fennállását ünnepli Angol-Magyar Régi idők dalai című estjével, amelyen angol és magyar szerzők műveiből szemezgetnek majd. A koncerten Erdős Ákos vezényel. A Czigány-dalok című est november 30-án várja a közönséget. A programon Czigány Ildikó verseit Rostetter Szilveszter megzenésítésében hallhatja a közönség. Az esten a szerző Létra a levegőben című antológiáját is bemutatják.

Ezek mellett a rendszeres havi programokat is megrendezik.

Czigány György sorozata november 13-án, a gyermekek kedvelt Hangolda-foglalkozása pedig 18-án délután lesz, amelyet este a Budapesti Vonósok koncertje követ. A Budapesti Filharmóniai Társaság Zenekara művészeinek kamarahangversenye 21-én várja az érdeklődőket, a Hungarikonok kiállítás pedig egész hónapban nyitva tart és ingyenesen látogatható minden hétköznap.

Kapcsolódó cikkek