fotó: pixabay.com

Egész nap szól majd a zene a BMC-ben

Egész nap szól majd a zene a BMC-ben

Egész napos kortárs zenei fesztivált tartanak a Hallgatás napja címmel november 10-én a Budapest Music Centerben (BMC).

Az immár negyedik alkalommal megrendezett egész napos fesztivál tizenhárom koncertjén több mint 40 mű – köztük hat ősbemutató és öt magyarországi bemutató – várja a közönséget – közölték a szervezők.

Az idei műsor Vivalditól Beethovenen át a legendás kortársakon keresztül a legfiatalabb zeneszerző-generáció műveit sorakoztatja fel.

A Hallgatás Napján hagyományosan egyszerre több helyszínen zajlanak a zenei programok, amelyeken Keller András, Rácz Zoltán és a Concerto Budapest művészei mellett a legkiválóbb szólistákkal és kamarazenészekkel találkozhat a közönség.

A BMC termeiben többek között Fenyő László, Csalog Gábor és Berecz Mihály, a Keller, a Kruppa és a Classicus Quartet, valamint Homoky Gábor és az Old Sounds is zenél majd, de egy különleges interaktív hanginstalláció, Bartók bogárgyűjteménye címmel is várja az érdeklődőket.

“A Concerto Budapest és a Budapest Music Center egynapos zenei fesztiválja elsősorban a kortárs zenére és a különféle korok remekművei között keletkező teremtő kölcsönhatásra összpontosítja a figyelmet”

– írták a tájékoztatóban.

Kapcsolódó cikkek